loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U krijgt afzonderlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , eigenschappen , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de ideale werk te vinden? Wat is mijn passie? Hoe utiliseer ik mijn kwaliteiten optimaal. Een oplossing op deze vraag ontvangt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ondernemers en carrièremannen- en vrouwen.

 

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen voelen zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele sfeer, de heldere ordening en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en afzonderlijke opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Hoe kunt u zich overtreffen in uw functie, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u verlangt meer uit uw carrière halen. Maar hoe doet u dit?

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, zelfstandigen, carrièremannen- en mevrouwen die met vragen worstelen wat betreft hun carrière en personeel die in hun opzeggingstermijn en tijd van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele last waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee helpt.

Carrière

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij bewerkingen in uw leven. Heeft u moeite met veranderingen in uw ambt of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw ambt- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat advies escorteert u bij het vinden van een opbrengst op uw vraag. Kortom, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het kwestie op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met loopbaancheques, een procesverloop brengt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Cheque besteld; hoe nu verder?

 

Indien u geen recht op heeft, dan krijgt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Verlangt u extra info? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor kosteloos introductie.

Hoe zien jobcheques eruit?

Een IKL nummer (intern klantnummer binnen VDAB). Een unieke code die u nodig heeft om de loopbaancheque te verifiëren.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat mits mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de jobcheque.

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

– Online. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik loopbaancheques?’. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle gegevens.
– Telefonisch. Bel 0800 30 700 (kosteloos). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde data door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch te bereiken van 08.00 tot 19.00 uur.

Met de jobcheques verkrijgt u betaalbare loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobcoachingtraject gaat u samen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens krijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor professionele loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Beroep test

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, talenten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de propere taak voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de handige kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft betreffende uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

 

Wat zijn de ergste sollicitatie blunders?                         

 

http://www.youtube.com/watch?v=ASnm8gzbB0I

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/

Dit vind je misschien ook leuk...