Advies van arbeidsjurist bij ontslag, van ontevreden op uw werk tot samen staan we sterk

Als u besluit tot een ontslag met wederzijds goedvinden dan is het belangrijk dat u weet waar u recht op heeft. Een arbeidsjurist kan u hierbij helpen met een vrijblijvend en gratis eerste adviesgesprek. Er hoeft dan namelijk geen ontslag worden aangevraagd bij de rechter of bij een UWV-Werkbedrijf. Belangrijk is het echter wel een duidelijk document op te stellen met de afspraken die u en uw werkgever hebben gemaakt. Als u verstandig bent, vraagt u daar hulp bij van een arbeidsjurist. Die kan u adviseren over onjuistheden in het contract of uw ontslagvergoeding berekenen. Wellicht is uw ontslagvergoeding niet juist berekend en heeft u recht op meer. Bent u ambtenaar of werkt u in het onderwijs? Ook dan kunt u terecht bij een juridisch adviesbureau om u te laten adviseren en bijstaan in het ontslagproces.

 

Geen ontslag met wederzijds goedvinden? Juridisch adviesbureau vertegenwoordigt u bij de rechtbank

Een ontslagsituatie kan vervelend zijn, maar dat is in lang niet alle gevallen zo. Een ontslag met wederzijds goedkeuren bijvoorbeeld, is een situatie die voor beide partijen het meest gunstig is. Een werkgever heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid een arbeidscontract te laten beëindigen door een kantonrechter. Bent u het daar niet mee eens, dan kunt u zich laten bijstaan door een arbeidsjurist bij de rechtbank. De arbeidsjurist heeft niet alleen verstand van alle regels omtrent het ontslag, maar weet bijvoorbeeld ook hoeveel ontslagvergoeding u kunt vragen. Zij kunnen gemakkelijk voor u uw maximale ontslagvergoeding berekenen. Schakelt u een arbeidsjurist van een juridisch adviesbureau in, dan heeft u de meeste kans uw recht op een uitkering te behouden, een hogere ontslagvergoeding te verkrijgen of een getuigschrift voor toekomstige werkgevers te krijgen.

 

Ontslagvergoeding laten berekenen door onafhankelijk juridisch specialist

Als u twee jaar of langer in dienst bent geweest bij een werkgever alvorens u ontslag krijgt dan heeft u waarschijnlijk recht op ontslagvergoeding. De ontslagvergoeding kunt u zien als een compensatie om toekomstig inkomensverlies op te vangen. Krijgt u een transitievergoeding, dan is dat vooral bedoeld om een nieuwe baan te vinden. Voor het verkrijgen van die vergoedingen moet u wel wat kennis hebben van het arbeidsrecht. Omdat er bij ontslag al veel op u af komt, is het verstandig een arbeidsjurist in te schakelen, ook voor het berekenen van de ontslagvergoeding. Deze jurist kan de juiste argumenten aanvoeren en weet precies wat uw rechten zijn.

 

https://juridisch-platform.nl/

Dit vind je misschien ook leuk...