Blogger
Image default
Eten en drinken

Spaanse Producten zijn hip.

Spanje beroemd om zijn Spaanse producten

Ik denk dat wanneer je iedereen in Nederland vraagt :”Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest dat menigeen je kan vertellen over zijn of haar avonturen in Spanje. De Costa Brava, de Costa Dorada of de Costa Blanca of steden zoals Barcelona of Madrid.

Spanje is natuurlijk gewoon een mooi en geweldig land. Je krijgt er nog echt het gevoel van ontspannen door de straten van Barcelona lopen tot aan de wauw factor als je door het binnenland van Spanje rijdt.

Wij zijn inmiddels verslingerd geraakt aan Spanje om zijn schoonheid en ontspannen karakter en zijn dan ook helemaal in to Spain. Wat ons bijzondere aandacht kreeg door de loop van tijd waren de typische Spaanse producten en dan vooral de smaak en hoe makkelijk het zelf te maken is.

Het leuke aan Spanje is dat omdat het leven zich vooral buiten afspeelt, eten een belangrijke rol heeft in het leven van de Spanjaard en dus inmiddels ook in ons leven heeft gekregen. Een glaasje wijn, een tapa of een pincho zijn inmiddels een vast ritueel geworden van ons leven in Spanje.

 

Wat zijn dan die typische Spaanse Producten?

Voor ons een vraag om makkelijk te beantwoorden want iedereen die Spanje ooit heeft bezoekt zal antwoorden :”Pata Negra” Een mooie naam voor de echte Spaanse ham. Nu is Pata Negra meer een toeristen naam geworden voor wat wij noemen Jamon Iberico. Spaanse ham die variërend van kwaliteit 12 tot wel 36 maanden heeft gerijpt en zijn typische donkerrode kleur krijgt en echt zachte smaak krijgt. Spaanse ham is echt in vele soorten te krijgen maar ook in diverse prijsklassen van €5 euro per 100gr tot €20 per 100 gram. Voor ieder wat wils.

 

Ook de bekende Serrano ham is wel iets wat de meeste mensen kennen. Een wat zoutachtige ham die wat korter is gerijpt en ook erg lekker is bij de borrel. Ook deze ham komt in verschillende kwaliteiten en past ook goed bij de borrel of bij meloen. Hier komt de smaak van zout en zout prima tot zijn recht.

 

De andere categorie Spaanse producten die vaak gretig aftrek vindt zijn bekende Spaanse wijnen zoals cava en rioja. Cava is de Spaanse variant op Champagne en is naar mijn bescheiden mening iets zoeter van smaak. Koud is deze natuurlijk op zijn best op een warme zomer avond maar ook gewoon als je wat te vieren hebt. En dat is bijna wel elke dag J

 

Onder andere dit was voor ons aanleiding om ons bedrijf te starten. Een groothandel in Spaanse Producten, een webwinkel om al dit lekkers bij je thuis te krijgen en dit alles rechtstreeks uit Spanje.

Dus bezoek gewoon eens onze webwinkel om uit te zoek wat jou lekker lijkt. Wij bezorgen het gewoon bij je thuis.

http://www.spanjenl.nl