Blogger
Image default
Gezondheid

Botox op een jongere leeftijd

Botox op jonge leeftijd is steeds vaker gewild. Zo wordt er verwacht dat de rimpels op een oudere leeftijd langer wegblijven. Zou jij het gebruiken op jonge leeftijd om zo rimpels op een latere leeftijd te ontkomen? Steeds meer mensen passen het toe en het wordt steeds populairder, maar is het wel verstandig om op jonge leeftijd toegediend te krijgen?

Botox, ook wel botuline toxine genoemd, is een stof die gebruikt wordt om vermindering van je rimpels te realiseren. De stof wordt direct in je mimische spieren geïnjecteerd en zorgt ervoor dat deze spieren verslapt raken. Hierdoor worden je rimpels minder zichtbaar. Echter werkt Botox maar tijdelijk, waardoor je om de aantal maanden terug moet voor een nieuwe behandeling. Als je meerdere behandelingen achter elkaar hebt blijft het ook langer zichtbaar. Het wordt vooral toegepast op je gezicht. In het gezicht kan er door onze mimiek rimpels en kraaienpootjes ontstaan. Na een spuit van Botox kunnen deze rimpels helemaal verdwijnen, maar krijg je wel een eentonig en slap gezicht doordat je mimische spieren verslapt zijn. Je hebt vaak nog maar één uitdrukking, of je nou vrolijk, verdrietig of boos kijkt.

Botox is een keuze die je zelf maakt. Iedereen moet voor zichzelf bepalen of hij of zij dit wilt gebruiken als er rimpels verschijnen. Ook hoor je tegenwoordig steeds meer over Botox als preventiemiddel. Dit houdt in dat je het op jongere leeftijd gaat gebruiken om rimpels op oudere leeftijd te voorkomen. Dit betekent dat je er vroeg bij moet zijn, tussen je 25e en 30e jaar. Dit is redelijk vroeg, maar het schijnt wel zijn vruchten af te werpen. Of het verstandig is om er zo jong mee te beginnen? De rimpels komen toch ooit op je gezicht, en om nu vanaf jongs af aan elke keer een dure behandeling te betalen is misschien te ver gezocht. Migraine en Botox zijn twee onderwerpen die steeds vaker met elkaar in verbinding staan. Zoek op het internet even rond op Botox kosten om meer over de prijzen te vinden.

http://faceland.nl