Blogger
Image default
Gezondheid

Extra vitamins

Van huis uit ben ik gewend om in de herfst- en wintermaanden extra vitamines en mineralen te nemen. Als de “r” in de maand zit dus. Het nu misschien weer achterhaalde idee erachter is dat we in de winter wat minder verse groenten binnen krijgen en hierdoor een tekort krijgen aan vitamines. Vroeger hadden we natuurlijk alleen maar groenten vanuit onze eigen regio maar tegenwoordig komen groenten van over de hele wereld naar ons toe.

Theoretisch gezien zouden we nu dan ook geen tekorten aan vitamines moeten hebben in de winter door het uitgebreide aanbod van over de hele wereld. Echter onze groenten hebben niet meer de kwaliteit van vroeger. Vroeger werden ze verbouwd op de volle grond en mochten ze de tijd nemen om rustig uit te groeien tot volwassen plantjes. Ze namen hierbij de mineralen op vanuit de volle grond. Tegenwoordig moet alles snel. De groenten worden verbouwd in kassen op verarmde grond met slechts toediening van kunstmest. De plantjes doen het daar in principe prima op maar in vergelijking met vroeger zit er nu wel een stuk minder van de waardevolle mineralen vanuit de volle grond in de plantjes want wat niet in de grond zit, komt ook  niet in de plantjes. Ook het gehalte aan vitamines is veel minder dan vroeger vanwege de hoge snelheid die de plantjes nu hebben om volwassen te worden.

De tijd van vroeger zullen we niet meer terug krijgen dus dan moeten we maar een andere manier verzinnen om aan onze vitamines en mineralen te komen. Een manier om dit te doen, is om simpelweg je tekorten aan te vullen door middel van vitamine preparaten. De webwinkel Topvitamins verkoopt onder ander multivitamine preparaten van het merk Life Extension.

Pas wel op met het zelfstandig aanvullen van je mogelijke tekorten. Van sommige vitamines kun je ook te veel binnenkrijgen.

 

http://topvitamins.nl