Blogger
Image default
Gezondheid

Waar komen onze rimpels vandaan?

Rimpels komen vroeg of laat op ons gezicht te staan. De huidige technologie biedt ons nieuwe manieren om van deze rimpels af te komen. Dit is dankzij Botox en injectables. Eerst moeten we begrijpen hoe ons lichaam reageert op het verouderingsproces.

Hoe ouder je wordt, hoe sneller je volumeverlies krijgt in het gezicht. Dit is een gevolg van onderhuids vetweefsel, botweefsel en spierweefsel dat slinkt. Er komt minder spanning op de huid waardoor je rimpels en plooien kunt krijgen. Ook worden je lippen smaller. Zo krijg je last van volumeverlies door plooien bij je kin te krijgen, ingevallen ogen, rimpels bij de lippen en minder geprononceerde jukbeenderen.

Je weefsel raakt ook verslapt naarmate je ouder wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat je huid- en spierweefsel uitzakt. Tevens komt het door verlies van elasticiteit van de huid. De effecten van een lage elasticiteit is goed op te merken bij de wangen. De wangen zakken naar beneden en hierdoor ontstaat er een minder strakke kaaklijn.

Hoe ouder je wordt, hoe lager het kwaliteit wordt van je huid. Een trage celdeling en afbraak zijn hier de voornaamste redenen voor. Ook zorgt een verminderende aanmaak van collageen voor een afname van de grootte van je hyaluronzuur. De huid wordt minder stevig en kan gaan rimpelen. Goede verzorging van de huid is het enige wat je hier enigszins tegen kunt doen. Ook moet je een gebalanceerde voeding hebben, net zoals weinig alcohol, niet te veel zonlicht en een goede nachtrust. Zelfs de luchtvervuiling heeft een slechte invloed op je huid en iedereen is bekend met de rokershuid. Deze is grauw en grof van structuur. De rimpels zijn in deze tijd handig weg te werken en kan de buitenkant mooier gemaakt worden met laserbehandelingen en peelers. Echter moet je voor een gezonde huid eerst zelf het initiatief nemen. Fronsrimpels verwijderen en liquid facelift prijzen zijn veelgebruikte methoden in de Botoxwereld.

http://injectableklinieken.nl/