Blogger
Image default
Meubels

Tips voor het kopen van meubilair voor uw tuin

Tips voor het kopen van meubilair voor uw tuin

 

Als de zon schijnt en de tuin lonkt, willen de meesten van ons zo snel mogelijk ontsnappen aan de beperkingen van hun huis. Maar als je niet het geluk hebt om een balkon of een buitenruimte te hebben als onderdeel van je huurwoning, hoe kun je dan dat buitengevoel bereiken zonder naar buiten te gaan? Het is tijd om creatief te worden met binnen- en buitenmeubilair en accessoires – het maakt tenslotte niet uit of je niet naar buiten kunt, het gaat erom hoe je je voelt als je binnen vastzit. Ga dus naar een groot tuincentrum met deze tips voor het kopen van meubels voor uw tuin…

 

Maak zo goed mogelijk gebruik van je beschikbare ruimte

De eerste stap bij het kopen van meubilair voor uw tuin is het evalueren van de ruimte die u hebt. Waar komt uw meubilair te staan? Hebt u genoeg ruimte voor alle meubelen die u wilt gebruiken en nodig hebt? Wat voor soort ruimtes heb je? Wat voor soort meubilair past in deze ruimtes? Hoe zien ze eruit en hoe kunnen ze worden verbeterd? Is er iets dat u zelf kunt doen? Als je je buitenruimte nog niet hebt beoordeeld, maak je dan geen zorgen. Soms realiseer je je het potentieel van een ruimte pas als je begint met het toevoegen van je eigen stukken en accessoires.

 

Ga voor neutrale kleuren en natuurlijke materialen

Als je erover denkt om meubels aan je tuin toe te voegen, is het de moeite waard om te overwegen hoe het klimaat in jouw regio is. Als uw tuin veel zon krijgt, is het de moeite waard om te kiezen voor een neutraal kleurenpalet en lichtere stoffen. Donkere kleuren, vooral zwart, absorberen de warmte en kunnen uw tuin veel heter maken dan nodig is. Als u huisdieren hebt of van plan bent uw meubels in of rond water te zetten, moet u stoffen vermijden die giftig of schadelijk kunnen zijn als ze worden ingeslikt. Canvas en riet zijn prima materialen voor buitenmeubilair, en kunnen gemakkelijk worden aangepast met kussens en andere accessoires.

 

Licht en schaduw

Als je de luxe hebt om een paar meubels in je tuin te hebben, kun je een fantastisch binnen-buitengevoel creëren. Profiteren van het licht en de schaduw die natuurlijk licht overdag biedt, is een eenvoudige manier om een tuingevoel te creëren binnen de grenzen van uw huis. Op zonnige dagen kunt u de illusie van een schaduwrijke tuin creëren door het licht te blokkeren met een parasol of ander stuk stof, of door een meubelstuk in de schaduw te zetten. Schaduw heeft het vermogen om een kamer te transformeren, ongeacht de tijd van het jaar, dus doe er je voordeel mee als je de mogelijkheid hebt.

 

Voeg wat groen toe

Als je het geluk hebt dat je een balkon of patio hebt, heb je geluk. Zo niet, dan kun je nog steeds wat planten in huis halen om het tuingevoel te versterken. Het toevoegen van planten aan je binnenruimte is een geweldige manier om je humeur te verbeteren, maar draagt ook bij aan het zuiveren van de lucht. Probeer dorstige kamerplanten te vermijden die te moeilijk te onderhouden zijn, maar wees niet bang om creatief te zijn. Je kunt wat ambitieuzer zijn met je binnentuin als je de ruimte hebt, of als je een dakterras of iets dergelijks hebt. Je kunt zelfs wat voedsel kweken als je de juiste omstandigheden hebt.

 

Denk aan duurzaamheid en onderhoud

Als je beslist welke meubels je voor je tuin gaat kopen, is het ook de moeite waard om te overwegen hoe duurzaam en onderhoudsvrij je producten zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar Borek tuinmeubelen. De materialen die zij gebruiken zijn duurzaam en onderhoudsarm. Rotanmeubelen zijn bijvoorbeeld een klassieke keuze voor buitenruimtes, maar het onderhoud ervan kan meer tijd in beslag nemen dan dat van andere materialen. Het is de moeite waard om de onderhoudsvereisten van uw gekozen meubilair te onderzoeken, zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook is het de moeite waard om na te denken over hoe gemakkelijk uw meubilair schoon te maken is. Stoffen zoals fluweel of chenille zijn bijvoorbeeld geweldig voor binnenshuis, maar kunnen moeilijk schoon te maken zijn als ze vuil worden. Ook als u kinderen hebt, of huisdieren, of iets anders waardoor uw meubels vies of rommelig kunnen worden, moet u nagaan hoe gemakkelijk ze schoon te maken zijn voordat u iets koopt. Veel succes bij het winkelen voor meubels, en geniet van het fantastische gevoel om buiten te kunnen zitten, zelfs als het buiten koud en regenachtig is!

http://www.eurofleur.nl