Blogger
Image default
Tuin en buitenleven

Koop een goed boek over grillen.

In tegenstelling tot andere kooktechnieken is er voor grillen geen specifiek boek nodig. Je kunt elk boek over grillen als naslagwerk gebruiken, zolang het maar de basisprincipes behandelt. Een goed boek is The Perfect Grilled Cheese van sterrenkok en New York Times-bestsellerauteur Jamie Deen. Terwijl veel boeken over grillen alleen maar aanraden hoe je biefstuk, karbonades of lamsvlees bereidt, gaat Deen’s boek veel verder en moedigt de lezers aan om te experimenteren met alles van zalm tot kip tot ribeye.

Maak het vuur niet te vol met een te kleine opening.

Te weinig luchtstroom zorgt ervoor dat het vuur heet en snel brandt, met een inefficiënte warmteoverdracht. Om te voorkomen dat uw vlees over- of ondergaar wordt, moet u ervoor zorgen dat het vuur actief is, maar niet te heet. Als u een klein aantal steaks of koteletten grilt, is een thermometer voor één zone voldoende. Maar voor grotere partijen hebt u een thermometer met meerdere zones nodig om een gelijkmatige garing te garanderen.

Probeer uw vlees niet te verzadigen met saus.

Saus verbrandt, waardoor je droog, onsmakelijk vlees overhoudt. De ideale temperatuur voor het aanbraden van vlees is 350°F. Om aanbranden te voorkomen, voeg altijd een beetje saus toe tijdens het grillen. Zodra het vlees is dichtgeschroeid, giet u de rest van de saus in de pan, met een beetje ruimte bovenin. Als u een klein aantal steaks of koteletten grilt, is een thermometer voor één zone voldoende. Maar voor grotere partijen hebt u een thermometer met meerdere zones nodig om een gelijkmatige garing te garanderen.

Vergeet de wanten niet.

Hoewel handschoenen altijd een goed idee zijn, zijn ze vooral nodig als u buiten grilt. Het temperatuurverschil tussen de buitenkant en de binnenkant van de handschoenen kan variëren van -25°F tot meer dan 100°F, waardoor uw handen en vingers onherkenbaar gaar worden. Draag de handschoenen tijdens het grillen om extreme brandwonden te voorkomen.

Wees niet bang om met de temperatuur te spelen.

Hoewel u misschien de voorkeur geeft aan een bepaalde temperatuur om te grillen, moet u soms met het vuur spelen. Toen ik eens een overvloed aan steaks aan het grillen was, zette ik mijn grill per ongeluk op middelhoog. De steak was veel te sappig; hij ontplofte min of meer op de grill en ik bleef achter met droog, onsmakelijk vlees. Om dit te voorkomen, regelt u eerst het vuur zodat het alleen heet genoeg is om het vlees dicht te schroeien, en verlaagt u vervolgens de warmte tijdens het bakken.

Conclusie

De beste manier om van vlees te genieten is het te grillen. De ideale temperatuur voor het grillen van vlees is 70°C, met 5 graden extra nodig voor medium-rare steaks. Maar dat betekent niet dat u zich moet houden aan de recepten in boeken. Gebruik in plaats daarvan deze tips om de beste Weber gasbarbecue te maken op een blonde dag.

https://www.gardencenterwemmel.be/weber-bbq-store/bbq-accessoires