Blogger
Image default
Tuin en buitenleven

Kunstkerstbomen – Wat is het verschil?

Kunstkerstbomen kan je kopen in allerlei vormen en maten, zodat er voor elk huis en budget wel iets bij zit. Sommige mensen geven de voorkeur aan kunstbomen omdat ze goedkoper zijn, geen naalden afgeven en het brandgevaar van een echte boom vermijden. Anderen vinden kunstbomen er gewoon mooier uitzien. Als u twijfelt tussen echt en kunstmatig, lees dan verder voor advies over welk type het beste bij u thuis past.

 

 

Wat is het verschil tussen echte en kunstkerstbomen?

In tegenstelling tot echte bomen, die voor de oogst worden gekweekt, worden kunstbomen machinaal gemaakt. Echte kerstbomen hebben een frisse, dennenachtige geur. Kunstbomen hebben een synthetische geur, waaraan sommige mensen de voorkeur geven. Echte bomen worden op velden gekweekt en geoogst als ze 10-15 jaar oud zijn, waarna er kerstbomen van gemaakt kunnen worden. Kunstbomen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder plastic, glasvezel en metaal. Maar plastic bomen zijn het populairst: ongeveer 90% van de kunstbomen is van plastic. Echte bomen zijn biologisch afbreekbaar, terwijl kunstbomen een leven lang meegaan.

 

Soorten kunstkerstbomen

– PVC kerstbomen – PVC plastic bomen zijn de meest gebruikte kunstbomen. De bomen zijn gemaakt van verschillende plastic materialen en zien er zeer realistisch uit. Ze zijn zeer goedkoop en kunnen variëren van ongeveer 40 tot 100 pond. PVC-bomen zijn niet biologisch afbreekbaar, dus u moet ze na Kerstmis zorgvuldig opbergen en regelingen treffen om ze op de juiste manier af te voeren. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen vele jaren worden gebruikt. – Metalen kerstbomen – Minder gebruikelijk dan plastic bomen, zijn metalen bomen een geweldige keuze voor iedereen die een zeer realistisch ogende boom wil. De meeste van deze bomen zijn gemaakt van staal, en ze kunnen erg duur zijn. Ze zijn echter biologisch afbreekbaar en kunnen worden gerecycled. Deze bomen kunnen jaar na jaar worden gebruikt en zijn gemakkelijk te verzorgen. Ze hebben een meer traditionele uitstraling en hebben een warme, nostalgische sfeer. – Vezeloptische kerstbomen – Gemaakt van een grote hoeveelheid plastic, zijn vezeloptische bomen een geweldige keuze voor iedereen die een boom wil die er fantastisch uitziet, maar niet veel geld wil uitgeven. Deze bomen beginnen effen bruin, maar als je ze aansluit, worden ze gevuld met kleurrijke lichtjes die een warme kerstgloed creëren. – Nepkerstbomen – Nepbomen zijn niet biologisch afbreekbaar, maar kunnen wel worden gerecycled. Ze zijn er in veel verschillende soorten, waaronder plastic, papier en palmbomen. Nepbomen zijn goedkoper dan echte bomen en kunnen jaar na jaar worden hergebruikt. Ze zien er echter niet zo realistisch uit. Nepbomen kunnen lastig te vinden zijn, maar ze kunnen een goede keuze zijn voor iedereen die een kunstboom wil, maar niet veel geld wil betalen.

 

Hoe zorg je voor je kunstkerstboom?

– Controleer het wattage – Echte kerstbomen stoten meer CO2 uit dan kunstbomen. Maar begin nog niet met vieren, want ook al verbruikt een kunstboom minder energie dan een echte, hij stoot nog steeds CO2 uit. Het goede nieuws is dat u uw kunstkerstboom milieuvriendelijker kunt maken. Je kunt de hoeveelheid CO2 die je boom uitstoot verlagen door het wattage van de lampjes te controleren en gloeilampen te vervangen door LED-lampjes. U kunt uw boom ook langer laten meegaan door de lampjes om de vijf jaar te vervangen. – Schoonmaken en afstoffen – Echte kerstbomen zijn biologisch afbreekbaar en zullen uiteindelijk vergaan, maar kunstbomen niet. Het is dus belangrijk om uw kunstboom schoon en stofvrij te houden. U kunt dit doen door de boom te stofzuigen met een zachte borstel en af te stoffen met een zachte borstel als u klaar bent. U moet uw boom ook bewaren op een droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. – Zorg voor voldoende ruimte – Hoewel echte kerstbomen biologisch afbreekbaar zijn, nemen ze toch veel ruimte in beslag. Als u niet veel ruimte in huis hebt, is een kunstboom een goede keuze, omdat u hem na de kerst in een doos kunt opbergen en hij niet zoveel ruimte inneemt als een echte boom.

 

Conclusie

Echte kerstbomen zijn biologisch afbreekbaar en gaan maar één seizoen mee, maar kunstbomen gaan jaren mee. Echte bomen ruiken heerlijk en zitten vol traditie, maar je hebt veel ruimte nodig om hem op te bergen als hij niet in gebruik is. Kunstbomen ruiken minder lekker en hebben een meer synthetische geur. Ze zijn goedkoper dan echte bomen en hebben niet veel ruimte nodig als ze niet worden gebruikt. Kunstbomen zijn geweldig en komen in verschillende vormen en maten, dus er is voor elk wat wils. Als je nog niet hebt besloten tussen echte en kunstbomen, bedenk dan dat echte bomen biologisch afbreekbaar en goedkoper zijn dan kunstbomen. Maar als u van het uiterlijk van een kunstboom houdt, kunt u hem nog steeds verzorgen en milieuvriendelijk houden.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/104/kersthuisjes