Een duurzame trilzeef of schudzeef die lang meegaat

Een duurzame trilzeef of schudzeef die lang meegaat. Daarop heeft u de garantie bij PAJA Triltechniek. Daardoor kunt u er lange tijd gebruik van maken. Daarnaast hebben de zeven ook weinig onderhoud nodig. Ze zijn dus erg gemakkelijk in gebruik en daardoor ideaal voor ieder bedrijf. Voor het zeven van ieder soort materiaal schaft u een trilzeef of schudzeef aan. Of u nu onkruidzaden wilt zeven of zand uit water wilt zeven, een specialist heeft de juiste oplossing voor u. Andere voorbeelden van materiaal die met zeven kunnen worden getransporteerd, verdicht of gezeefd, zijn glas, hondenvoer, stenen en grofvuil.

Trilzeef of schudzeef: hoe werkt het precies?

Mocht u niet exact weten wat een trilzeef of schudzeef doet, dan vraag u een specialist om raad. Die legt het u graag tot in de puntjes uit. De tril- en schudzeven van PAJA Triltechniek maken gebruik van trilbewegingen. Door het materiaal over een trillend zeefdek te transporteren, zal al het materiaal tijdens het transport het zeefdek raken. Al het materiaal dat groter is dan de maaswijdte van het zeefdek wordt verder getransporteerd. Het materiaal dat kleiner is valt naar beneden. Zo wordt het materiaal op korrelgrootte gescheiden. Het materiaal dat van elkaar gescheiden is, kan eventueel apart worden opgevangen voor verdere verwerking.

Trilzeef of schudzeef: verschillende varianten

Een vingerzeef wordt ingezet bij materiaal waar een regulier zeefdek verstopt door raakt. Voorbeelden hiervan zijn ijzerdraad, papier en grillig gevormde stenen. Een trilzeef of schudzeef is verkrijgbaar in verschillende varianten. Door middel van trillen of zeven wordt materiaal op een bepaalde korrelgrootte gescheiden. Op het gebied van trilzeven heeft u verschillende opties, zoals een puinzeef, vingerzeef of ontwateringszeef. Laatstgenoemde is een trilzeef die specifiek ingezet wordt bij het scheiden van water of ander vocht van ander materiaal. Een voorbeeld hiervan is het ontwateren van modder of GFT. Ook de schudzeef is bij PAJA Triltechniek te bestellen in uiteenlopende soorten.

Dit vind je misschien ook leuk...