Blogger
Image default
Aanbiedingen

Oefening baart kunst

Oefening baart kunst

Op zoek naar een manier om je voetbal skills te verbeteren? Wil je aan de slag met bal en een doel? Ervoor zorgen dat je net zo goed als de jongens of meisjes uit je team, of zelfs beter dan dat? Wil je graag naar een hoger team en daar hard voor oefenen? Soms is het nodig om meer te oefenen dan tijdens de trainingen; door bijvoorbeeld naast de trainingen en wedstrijden nog twee dagen per week aan de slag te gaan. Je weet wat ze zeggen; oefening baart kunst! Lees snel met ons mee hoe jij je voetballevel kan verhogen! 

 

Tactiek

Eén belangrijk aspect van voetballen is natuurlijk het goed kunnen inzetten van tactische handelingen. Bijvoorbeeld tactisch passen, tactisch aannemen of tactisch je mannetje omzeilen! Om tactischer aan de bal te kunnen komen, is snel handelen een must. Hiervoor zou je bijvoorbeeld een rebounder kunnen aanschaffen; dan krijg je de bal toch steeds op een andere manier aangespeeld en kan je zelf beslissen hoe je hier dus tactisch mee dealt! 

 

Snelheid 

Een ander belangrijk punt tijdens voetbal is snelheid. Gelukkig kan je ook deze op een hoop manieren omhoog krikken; door bijvoorbeeld streng te gaan trainen op je conditie en daarbij intervaltraining toe te passen. Hiervoor kan je voetbal ladders kopen, en met pionnetjes in de weer. Een andere manier om sneller te worden? Door een keer per week de voetbalschoenen in te wisselen voor hardloopschoenen en een aantal kilometers te gaan rennen. Hierdoor zal jouw conditie ook vele malen beter worden en zal je merken dat je het tijdens de wedstrijd beter en langer volhoudt! 

 

YouTube is your partner

Naast tactieken en snelheid is het natuurlijk altijd leuk om jezelf trucjes aan te leren. Vraag bijvoorbeeld eens aan jouw trainer of hij een aantal trucjes weet waarmee je thuis aan de slag kan! Een andere tip? Zoek op YouTube voor filmpjes waarin trucjes of trainingen worden uitgelegd. Wat je te doen staat? Het volgen van de stappen die in het filmpje worden uitgelegd en blijven herhalen! Vaak is herhaling je manier om echt stukken beter te worden; dan krijg je het namelijk echt onder de knie! Snap je niet helemaal hoe je een bepaalde oefening moet uitvoeren? Kijk dan of er een makkelijkere variant online staat; of vraag het even na aan je trainer wanneer je weer op de voetbalclub bent! Oh, en vergeet niet dat veel ouderen vroeger ‘’profvoetballer’’ waren, dus je kan altijd even aan je ouders of je buren vragen of ze kunnen helpen! 

 

https://www.soccerconcepts.nl/