Blogger
Image default
Bedrijven

Laat je adviseren voor een grafmonument bij Andersgedenkmonumenten

Het overlijden van een dierbare is een enorm vervelende gebeurtenis, en daar komen ook nog eens een hoop andere dingen bij kijken. Wanneer u een begrafenis gaat plannen dan hoort daar ook het uitzoeken van een grafmonument bij. Het is het beste wanneer u zich laat adviseren over een grafmonument bij Andersgedenkmonumenten. Wij snappen natuurlijk als geen ander hoe belangrijk een passend grafmonument is. Daarom adviseren wij u graag over het maken van de juiste keuzes.

Het juiste grafmonument

Wij helpen u uiteraard maar al te graag bij het zoeken en samenstellen van het juiste monument voor uw overleden dierbare. We leggen u graag uit welke keuzes er komen kijken bij het samenstellen van een grafmonument, zodat u al op de hoogte bent van wat u precies moet weten als u een grafmonument wilt samenstellen.

Persoonlijke benadering is wat telt

Bij Andersgedenkmonumenten krijgt u een monument dat echt past bij de dierbare in kwestie. Dit komt omdat wij volop gebruik maken van de persoonlijke benadering. Wij kijken echt samen met u hoe we het beste een grafmonument voor een overleden dierbare kunnen samenstellen. Wij kunnen u begeleiden in het maken van keuzes, wij zijn hier immers zeer ervaren in. Het is namelijk een veel lastiger proces dan het lijkt, omdat u nog midden in het rouwproces zit en er dan ook nog eens de last bijkomt om een grafmonument te laten plaatsen zoals de overledene dat graag zou hebben gewild. Bij Andersgedenkmonumenten komt het allemaal goed.

Staand of liggend

Allereerst is het belangrijk te bedenken of u een staand of liggend monument wilt. Het is belangrijk om deze keuze te maken, want bij een staand monument staat het hij aan het hoofd, en bij een liggend monument zal deze over het graf heen liggen. Aan de hand van de keuze die hier gemaakt wordt kan de grootte van het monument pas bepaald worden.

De steen en zijn afwerking

Bij het kiezen van een afwerking voor de steen kunt u kiezen uit verschillende steensoorten. Er zijn diverse soorten structuren en kleuren te krijgen. Tegenwoordig is graniet een populaire keuze omdat dit een slijtvast materiaal is.

Daarnaast is de afwerking dus een belangrijk aandachtspunt. Wilt u de steen ruw houden, of wilt u hem toch liever glad gepolijst?

Rekening houden met regels

Nog een belangrijke en waardevolle tip die we graag mee willen geven. Let op de regels die gelden voor de begraafplaats voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt. Er zijn begraafplaatsen die eigen regels hebben voor materialen, vormen en afmetingen. Houdt hier dus goed rekening mee, oriënteer u eerst eens en vraag eventueel om advies.

U kunt de regels van de begraafplaats opzoeken en deze aan Andersgedenkmonumenten voorleggen. Wij kunnen dan kijken wat er mogelijk is. Ook kunnen we naar uw wensen kijken en bedenken hoe we deze zo goed mogelijk kunnen realiseren. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden en hoe we ondanks enkele beperkingen toch een fantastisch monument kunnen realiseren.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/