Blogger
Image default
Bedrijven

Welk dartbord kun je kopen?

Op zoek naar een nieuw dartbord? Dartborden zijn er in vele maten verkrijgbaar, ook zijn er veel verschillende soorten merken van dartborden die je kunt kopen. En dan heb je nog de elektronische en niet-elektronische borden Je zult zien dat als je dartborden van verschillende merken met elkaar vergelijkt dat er qua kwaliteit weinig verschil in zit. Toch zitten er echter grote prijsverschillen tussen de verschillende dartborden die deze merken aanbieden. Maar hoe kan dat dan?

Verschil tussen dartborden

Wil je een dartbord kopen dan moet je opletten op de bedrading van de dartborden. Hierin zit het prijsverschil voor het kopen van een dartbord. Hoe dikker de bedrading op het bord ligt, hoe meer kans je loopt op zogenaamde bouncers (dartpijlen die uit het bord ketsen). De duurste borden bevatten tegenwoordig echter bedrading die in het bord liggen, waardoor je een stuk minder kans op bouncers loopt. De bedrading van een dartbord scheidt de verschillende scoringsgebieden op het dartbord. De meer goedkope dartborden bevatten een ronde bedrading en nietjes die de bedrading op zijn plaats houdt. Hier is op zich niets mis mee, ware het niet dat je er dus wel eerder op kunt gooien en dus ook meer kans op een bouncer loopt.

Wat voor dartbord koop je dan?

Wat voor dartbord je wilt kopen ligt aan het niveau van het spelen van een potje darts. Voor de beginnende darters zijn dartborden met een ronde bedrading en nietjes meer dan prima. Wanneer je echt serieus wilt gaan darten kun je beter kiezen voor dartborden die een bedrading hebben die in het bord ligt. Zo kun je beter punten scoren en het spel winnen en daar gaat het voor de professioneler speler om. Een dartbord kopen kun je op veel plaatsen, denk aan speelgoedwinkels, sportwinkels of professionele dartwinkels. Ook kun je een bord online bestellen.