Blogger
Image default
Dienstverlening

Leiderschapsvaardigheden en Jouw Carrière

Er wordt vaak geen rekening gehouden met leiderschapsvaardigheden als iemand met zijn of haar werknemers communiceert. Om een efficiënte leider te zijn en meer invloed te hebben op jouw volgers, moet je verschillende leiderschapsvaardigheden bezitten.

Bijvoorbeeld, een goede leider is een persoon die actie bij mensen teweeg kan brengen. Hij of zij wacht niet om te reageren op een situatie of wacht op anderen om de eerste stap te zetten om iets te bereiken. Hij of zij laat het rusten. 

Een efficiënte leider is een voorbeeld voor anderen. Hij of zij is een persoon die een onbetwistbare moraal en sociale status heeft in de ogen van diegenen die hem of haar volgen. Zonder dit, is het gemakkelijk voor een leider om respect te verliezen.

Een goede leider kan geven en informatie in de plaats krijgen. Hij of zij weet wanneer, hoe en wat hij of zij aan zijn of haar werknemers moet communiceren. Een gebrek aan goede communicatie tussen een leider en zijn of haar volgens kan een struikelblok zijn voor de algemene prestaties van een organisatie. 

Om gezien te worden als een persoon met leiderschapsvaardigheden; moet een individueel problemen kunnen oplossen. Hij of zij moet een efficiënte en vlugge probleemoplosser zijn. De toekomst van een organisatie kan ervan afhangen als er geen leiderschap bestaat. Er moet iemand zijn die goede beslissingen kan maken om het perfect de laten werken.

Een leider moet betrouwbaar zijn. Dit is vooral belangrijk als het neerkomt op beslissingen maken in het werkveld. Jouw volgers moeten erop vertrouwen dat de beslissingen die jij maakt de beste zijn en dat deze beslissingen in hun voordeel spelen.

Verder kan je, als leider, fouten maken maar het gaat erom dat hoe je de situatie na de fout behandelt, dat vertrouwen geeft aan diegenen die je leidt. Hoe sneller en hoe gemakkelijker je de fout corrigeert, hoe meer volgers je zullen leren vertrouwen.

Leiderschapsvaardigheden zijn niet alleen erfelijk, maar kunnen ook door iedereen geleerd worden. Als je niet geboren bent als leider, werk er dan aan om één te worden.

Leer hoe je anderen kan beïnvloeden door jouw acties en woorden, leer hoe je het stuur in handen kan nemen en leer vooral hoe je vertrouwen bij je mensen kan ontwikkelen.

Training persoonlijk leiderschap met Ivpp

 

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training