Blogger
Image default
Dienstverlening

Voordelen van het inductie kookplaat installeren

Bekend om zijn innovatieve technologie is de inductie kookplaat installeren een oplossing die steeds meer wordt gewenst door degenen die waarde hechten aan een praktische en moderne keuken. Dit type kachel, gebruikt magnetische energie om zijn platen te verwarmen en heeft een reeks innovaties en faciliteiten. Bekijk enkele voordelen van de keuze van de inductie kookplaat installeren:

 

1. Eenvoudige reiniging

Het oppervlak lijkt op glas, dus een vochtige doek is voldoende om het volledig te reinigen en weer klaar voor gebruik te zijn. Vermijd het gebruik van staalwol en schurende producten, omdat deze de levensduur van de inductiekookplaat kunnen verkorten.

 

2. Veiligheid

Een van de grote voordelen van het inductie kookplaat installeren is de systeem aandrijftechniek: de sproeiers lichten alleen op als er een ijzeren bodem op zit en alleen de binnenkant van de pan warmt op, terwijl de omgeving op kamertemperatuur blijft. Het is een geweldige oplossing voor mensen die thuis kinderen of ouderen hebben, aangezien er geen vlammen zijn of gas vrijkomt.

 

3. Geconcentreerde verwarming

Omdat de kookplaat alleen brandt met de pan erop, wordt de warmte naar de binnenkant van de bak geleid en blijft daar geconcentreerd. Bovendien hebben de pannen die geschikt zijn voor gebruik in dit apparaat van nature een hogere temperatuurverdeling en warmtebehoud.

 

4. Langer verwarmd voedsel

Sommige inductiekookplaten hebben de functie Keep warm, waarmee u de pan op het verwarmde apparaat kunt laten staan zonder het voedsel binnen te verbranden.

 

Pannen geschikt voor inductie kookplaat

Het volledig vlakke oppervlak van de inductie kookplaat vereist zorgvuldigheid bij de keuze van de potten, die een rechte en versterkte bodem moeten hebben, zoals stalen, glazen en keramische potten. Geen enkel ander type pan, vooral niet de geëmailleerde en afgeronde, mag worden gebruikt met het risico dat de werking van het apparaat wordt belemmerd.

 

Als we het hebben over een inductie kookplaat installeren, betekent dit dat dit type kachel werkt door middel van elektromagnetische golven. Met andere woorden, de kachel begint pas op te warmen als hij in contact komt met de speciaal voor hem gemaakte pan. Deze pan moet een bodem hebben met magnetische eigenschappen, zoals roestvrij staal of gietijzer.