Blogger
Image default
Hobby en vrije tijd

Volkswagen busje huren

Volkswagen busje huren voor de ultieme roadtrip of voor een fotoshoot / bruiloft

Het is iets wat op de bucket list van vele personen staat: Ooit nog op pad met zo’n retro volkswagen busje, ook wel de hippie bus genoemd. Dit is nu mogelijk, het is namelijk mogelijk een fraaie versie van het VW busje te huren die kan worden ingezet als trouwauto, showauto voor evenementen en fotoshoots maar ook zeker als vervoer en verblijfmiddel voor de ultieme roadtrip in Nederland!

Het Volkswagen busje is overal over de wereld een begrip en stijlicoon! Oorspronkelijk gebouwd om te dienen als functioneel en goedkoop vervoermiddel dat ook meerdere personen en materialen kan vervoeren. In 1950 werd de eerste Volkswagen T1 geleverd, die gebouwd werd in Duitsland van 1950 tot eind 1967. Dit was de welbekende ‘spijlbus’ vanwege de verticale spijl in het voorraam. Vanaf eind 1967 werd het model vernieuwd en geleverd als de T2, in eerste instantie als T2A (van 1967 tot 1972), toen als overgangsmodel T2A/B (rond 1972) daarna als T2B (tot begin 1980)

Het Volkswagen busje als camper

Het VW busje is enorm bekend als camper, al vanaf de eerste jaren werd er in samenwerking met Westfalia een kampeerversie gebouwd waardoor de Volkswagen camper ontstond. De Westfalia werd zowel in de T1, T2 maar later ook de T3 en T4 gebouwd.

De Volkswagen bus werd in eerste instantie altijd in Duitsland gebouwd en veel geleverd in Europa maar zeker ook aan Amerika. Er worden tegenwoordig weer veel Volkswagen busjes en campers geïmporteerd, vooral uit Californië omdat ze daar het minste roesten. Later werd er ook gebouwd in Mexico en Brazilië. Deze zijn ook veel te vinden, te herkennen aan de afgeronde achterramen en dubbel open klappende zijdeur.

VW busje huren
Het is mogelijk het busje te huren als camper!

Roadtrip in Nederland met een Volkswagen busje

Tegenwoordig wordt het Volkswagen busje vooral gebruikt door liefhebbers om er een roadtrip mee te doen. Vaak in Nederland omdat de busjes nog niet zo comfortabel zijn als de moderne auto’s maar Nederland heeft ook veel moois te bieden! De mannen van RoadtripZ hebben in Nederland fantastische routes uitgezet en zeer authentieke campings opgezocht waar je kunt verblijven. De roadtrips met het Volkswagen busje duren 3 of 4 dagen, en alles is voor je geregeld. Je weet niet waar je naar toe gaat, je volgt de route met de RoadtripZ app en die leidt je over geweldige wegen en naar de leukste campings, die voor jou zijn geboekt.

VW busje huren als trouwauto

Uiteraard is het mogelijk om jouw mooiste dag nog mooier te maken met een Volkswagen busje als trouwauto! Het is zelfs mogelijk om te bus te bezorgen en op te halen.. Jouw fotoreportage wordt een gegarandeerd succes!

De Volkswagen busjes zijn op te halen en terug te brengen vanuit Ede (Midden Nederland), er is een busje beschikbaar met 2 slaapplaatsen (T2A uit 1968) en 1 met 4 slaapplaatsen (T2B uit 1974)

https://www.volkswagen-busje.nl