Blogger
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van veel groen

BTL is een onderneming die bestaat uit drie afdelingen. Zo bestaat er BTL Advies, BTL Bomendienst en BTL Realisatie. Deze laatste afdeling is een groene ondernemer die ervoor zorgt dat het groen goed geïntegreerd wordt in de omgeving en mensen er optimaal van kunnen genieten.

BTL Realisatie kent veel toepassingen

BTL Realisatie kent een zestal expertises. Dit zijn Groendak & Gevelgroen, Spelen, Vaste planten, Boomverzorging, Aanleg & Reconstructie en Beheer & Onderhoud. Wat deze expertises in de praktijk precies inhouden kun je lezen op de website van het bedrijf of je vraagt een brochure aan. Daarnaast is het mogelijk contact op te nemen met het bedrijf om te kijken wat ze precies voor jou kunnen doen.

Dak- en gevelbegroeiing

Als je kijkt naar bijvoorbeeld Groendak & Gevelgroen kun je lezen dat dit een goede zet is als er gekeken wordt naar het klimaat. Dak- en gevelbegroeiing zorgt namelijk voor een vermindering van de belasting door regenwater. Planten nemen meer water op dan beton dus hoe meer groen hoe beter je wateroverlast tegengaat. Daarnaast zorgt de begroeiing voor de bescherming van het dak en de gevel zelf. Dit betekent dat er minder snel onderhoud zoals schilderen of schoonmaken nodig is. Begroeiing verhoogt ook het rendement van zonnepanelen en de biodiversiteit. Tenslotte vangt het CO2 en fijnstof af en verhoogt het zowel het binnen- als buitenklimaat. Kortom, in een tijd dat het klimaat uitermate belangrijk is, is de aanleg van gevel- en dakgroen zeker een goed idee.

BTL is er ook voor advies

Heb je ook interesse in gevelgroen of wil je een daktuin laten aanleggen? Informeer dan eerst naar de mogelijkheden voor jouw woning of bedrijf. BTL geeft advies maar legt ook alles zelf professioneel aan zodat je met één bedrijf te maken hebt en het overzicht altijd behouden wordt.