Blogger
Image default
Woningen

Tips voor het verhuren van je woning

Heb jij een tweede woning en wil je deze graag verhuren om wat extra inkomsten te kunnen genereren, dan zijn er een aantal handige tips waarmee je je woning succesvol weet te verhuren. Eén van de belangrijke dingen om eerste te doen, is het inschakelen van een verhuurmakelaar. Op deze manier weet je namelijk zeker dat niet alleen de juiste huurder zal worden gevonden, maar dat ook de administratieve zaken voor je worden geregeld. Hier mag je dan misschien iedere maand wel een bepaalde fee voor betalen, maar het scheelt je een hele hoop zorgen. Om je een idee te geven waar je nog meer allemaal op moet letten, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.

 

De belangrijkste tips

 

  • Maak je woning huurklaar: Voordat je een huurder zoekt, is het verstandig om je woning te inspecteren en eventuele reparaties of aanpassingen uit te voeren om ervoor te zorgen dat het huis huurklaar is. Dit kan bijvoorbeeld reparaties aan het dak, het elektrische systeem of de verwarming omvatten.

 

  • Zoek een geschikte huurder: Als je een huurder hebt gevonden, is het verstandig om een huurovereenkomst op te stellen en eventueel een huisbezoek te organiseren om ervoor te zorgen dat de huurder geschikt is voor je woning.

 

  • Zorg voor een goede communicatie: Als je je woning verhuurt, is het belangrijk om goed te communiceren met je huurder. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op reparaties of onderhoud, huurprijs of andere zaken die van belang zijn voor de huurovereenkomst.

 

Tijdelijke of permanente verhuur?

Het verhuren van een woning kan voor een tijdelijke periode, maar natuurlijk ook langdurig. Vooral op vakantieparken wordt er logischerwijs voor tijdelijke woningverhuur gekozen. Echter kun je ook prima je een normale woning tijdelijk verhuren. Het voordeel hiervan, is dat je vaak een hogere huurprijs kunt vragen. Het nadeel ervan, is dat je iedere keer op zoek moet naar nieuwe huurders. Dus wil jij langdurige verzekerd zijn van structurele huurinkomsten? Kies dan voor het permanent verhuren van je woning. Zo heb je nergens geen omkijken naar en krijg je keurig iedere maand een vast bedrag gestort.