Blogger
Image default
Bedrijven

Verschillende toepassingen van kunststof

Kunststof is vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Niet alleen wanneer we kijken naar onze kozijnen, maar dat geldt natuurlijk voor nog veel meer. Niet voor niets is LQ kunststoffen daarom ook één van de absolute marktleiders als het gaat om de verschillende toepassingen die door middel van kunststof kunnen worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het bouwen van bepaalde constructies, zoals kassen, maar ook een overkapping voor achterthuis kan tegenwoordig perfect met kunststof worden gedaan. Omdat er daarnaast nog veel meer toepassingen zijn, hebben we een lijstje gemaakt met mogelijkheden.

 

  • Kunststof kozijnen: Kunststof kozijnen zijn een populair alternatief voor houten kozijnen en worden vaak gebruikt in nieuwbouwprojecten. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en bieden goede isolatie.

 

  • Kunststof dakbedekking: Kunststof dakbedekking, zoals PVC, wordt vaak gebruikt voor platte daken en heeft een lange levensduur en goede waterafvoer eigenschappen.

 

  • Kunststof buis: Kunststof buizen, zoals PVC of polyethyleen, worden vaak gebruikt voor waterleidingen, afvoerbuizen en leidingen. Ze zijn licht van gewicht, duurzaam en gemakkelijk te verwerken.

 

  • Kunststof vloeren: Kunststof vloeren, zoals PVC of linoleum, zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden en worden vaak gebruikt in publieke gebouwen, zoals scholen en ziekenhuizen.

 

  • Kunststof gevelpanelen: Kunststof gevelpanelen zijn een populair alternatief voor houten gevelbekleding en worden vaak gebruikt voor de renovatie van oude gebouwen. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en bieden goede isolatie.

 

Ook massieve acrylplaten immens populair

Acrylaat Platen zijn massieve platen gemaakt van acrylaat, een synthetisch kunststof materiaal dat vaak wordt gebruikt in de bouw en industrie. Acrylaat Platen massief zijn opgebouwd uit één stuk acrylaat en zijn daarom stevig en duurzaam. Ze zijn ook transparant en kunnen dus worden gebruikt voor toepassingen waarbij transparantie vereist is. Acrylaat Platen worden vaak gebruikt voor de vervaardiging van glazen, afschermingen, vluchtschachten, lichtplaten en meubelen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het maken van reclameborden, bewegwijzering en displays. Acrylaat Platen zijn gemakkelijk te bewerken en kunnen worden gekleurd, gegraveerd of bedrukt.