Blogger
Image default
Woningen

Zonnepanelen op je dak

Benieuwd wat zonnepanelen op je dak voor jouw energie rekening zouden betekenen? Dan ben je niet de enige, vooral gezien de hoge energie prijzen van het moment wil heel Nederland weten wat zonne energie betekent voor hun eindafrekening. Hoeveel het je op kan leveren en of het ook voor jouw situatie interessant is dat vertellen wij je in deze blog.

Energie besparen met zonnenpanelen

Met Zonnepanelen op je dak kun je een hoop besparen op je energie rekening. Toch is het wel belangrijk om hier ook de kosten voor de panelen zelf en de lening (als dit nodig) is in mee te rekenen. De aanschaf van zonnepanelen is namelijk nogal een kostenplaatje. Niet alleen de zonnepanelen kosten geld, maar ook de installatie van de panelen en de omvormer moet worden meegerekend. Dat is de enige manier waarop je zeker kunt weten of je geld bespaart of dat het je geld kost. Daarnaast is het een goed idee om te kijken wat je daadwerkelijke verbruik is en wordt wanneer je overstapt op zonnepanelen. Vaak komt dan ook een vervanging van je CV ketel in naar voren. Het is handig om de kosten hiervoor ook mee te nemen in je totale berekening. 

Hoewel deze berekening voor iedereen anders is, kun je ervan uitgaan dat met de huidige gasprijzen zonnepanelen en de installatie ervan binnen 5 jaar zijn terugverdiend. Daarna levert het je dus geld op!

Waar moet je zonnepanelen bestellen?

Natuurlijk kan het installeren van zonnepanelen je een hoop opleveren. Dus als de bovenstaande bereking je geld oplevert, dan wil je natuurlijk op zoek naar een betrouwbare partij om je zonnepanelen te kopen. Maar hoe weet je nu eigenlijk of een bedrijf betrouwbaar is? Kijk hiervoor altijd even naar de reviews op Google en doe wat research op het internet. Daarnaast is het goed om te kijken hoe lang je garantie is en welk merk panelen er worden gebruikt. Zo weet je zeker dat je goed zit.

https://www.uwgroenestroom.nl/zonnepanelen/