Blogger
Image default
Zakelijk

Meer weten over de Roos van Leary techniek

De Roos van Leary is een veel gebruikte techniek in psychotherapie die gebruikt wordt om emotionele bagage en trauma’s te verwerken. De techniek is gebaseerd op de theorie dat elke persoon vier emotionele reacties ervaart wanneer hij of zij geconfronteerd wordt met een verlies of een ander moeilijk moment. Deze reacties zijn: ontkennen, boosheid, depressie en acceptatie. 

De techniek van Roos van Leary helpt mensen om deze emotionele reacties te identificeren en te verwerken. Het kan ook helpen bij het verwerken van emotionele bagage die verband houdt met het verlies, zoals schuldgevoelens, verdriet, angst en trauma. De techniek van Roos van Leary is een belangrijk hulpmiddel geworden om mensen te helpen verder te komen in hun herstelproces. Het is een veelgebruikte techniek en kan worden toegepast in individuele therapie, groepstherapie, familietherapie en zelfs online. Ook veel bedrijven passen deze techniek toe. 

 

Het gedrag van bepaalde mensen

De Roos van Leary toepassen wordt inmiddels bij veel bedrijven gedaan. Hier wordt niet alleen gekeken naar de persoonlijkheid van bepaalde personen, maar juist naar het gedrag. Waarom een bepaald persoon een bepaald gedrag toont. Door dit inzichtelijk te maken bestaat de kans om deze persoon beter te begrijpen. Zo is het gedrag in bepaalde groepen te verdelen. Het bovengedrag, het ondergedrag, het tegengedrag en het samen gedrag. Elk soort geeft een bepaald gedrag aan. 

Ook in het onderwijs wordt de Roos van Leary toegepast. Vooral wanneer er problemen met bepaalde leerlingen zijn kan deze techniek ervoor zorgen dat er weer rust op school komt.