Blogger
Image default
Aanbiedingen

Shutters vergeleken met blinds

Ben je op zoek naar raamdecoratie? Door de vele mogelijkheden kan dit een lastige zoektocht zijn. Shutters en blinds zijn erg populair tegenwoordig op het gebied van raamdecoratie. En dit is niet voor niks! Shutters en blinds zijn praktisch en geven sfeer in je woning. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van deze twee? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Shutters

Shutters zijn houten binnen luiken met horizontale lamellen die je naar wens kunt verstellen. Wil je veel zonlicht? Dan kan je de lamellen makkelijk kantelen en openzetten. Heb je meer behoefte aan privacy? Schuif ze dan in een handomdraai dicht. De shutters zorgen voor een sfeervolle lichtinval in de ruimte. Het voordeel is dat shutters voor ieder raam geplaatst kunnen worden, zelfs voor ronde ramen. Ook zijn de shutters verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kortom: je kunt ze exact naar wens laten maken. 

 

Blinds 

Blinds zijn ook wel beter bekend als houten jaloezieën. Door het kantelen van de lamellen is het doorlaten van daglicht makkelijk te regulieren. Het voordeel aan blinds is dat deze volledig op te trekken zijn. Hierdoor blijven de ramen toegankelijk en kan je ze nog makkelijk openzetten. Met shutters worden de ramen volledig bedekt. Deze blinds zijn verkrijgbaar in hout en aluminium. Ze kunnen op maat worden gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende kleuren. 

 

Shutters vs blinds 

Shutters en blinds zorgen allebei voor veel sfeer in een ruimte. Shutters zijn makkelijk met de hand te verschuiven, zodat je de lichtinval zelf kunt regelen. Het nadeel is dat deze vast zitten en de ramen niet toegankelijk meer zijn. Het voordeel van blinds is dat je ze omhoog kunt trekken. Hierdoor blijft het raam toegankelijk. Als je het lastig vindt om een keuze te maken, kan je er ook voor kiezen om de blinds en shutters te combineren. Als je kiest voor hetzelfde materiaal en kleur dan kan dit een mooi geheel vormen. 

 

Bepaal wat past bij jou!

Blinds en shutters hebben beide voordelen, maar het is aan jou om te bedenken wat het beste bij jou past. Weeg de voor- en nadelen af en maak een keuze! Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar andere raamdecoratie? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters. Zij zijn gespecialiseerd in Houten shutters en blinds en kunnen alles op maat maken. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

https://www.vaneyckshutters.com/