Blogger
Image default
Marketing

Lokaal je website laten maken en inzetten op lokale vindbaarheid

We zien vaak dat bedrijven of particulieren opzoek gaan naar een bedrijf in de buurt. Het is dan wel belangrijk dat als iemand op zoek is naar jouw diensten of producten; dat ze je kunnen vinden. Zo werkt het dus ook voor bedrijven die hun website willen laten maken. Maar waar let je nou op als je jouw website door een lokale partij wilt laten maken en vind jij zelf je lokale vindbaarheid belangrijk?

Lokaal jouw website laten maken

Wil je een nieuwe WordPress website laten maken door een lokale partij en daarna zelf ook inzetten met lokale vindbaarheid? Dan is de eerste tip om lokaal in Google te gaan zoeken naar een webdesign bedrijf. Je ziet namelijk gelijk bedrijven die weten hoe je lokale vindbaarheid creëert. Het kan dan zijn dat ze zelf je vindbaarheid kunnen verhogen of dat ze met een partij samen werken.

Heb je dus bijvoorbeeld een bedrijf in Breda zoek dan in Google naar website laten maken Breda,  webdesign Breda, webbouwer Breda en kijk welk bedrijf hier goed op scoort.

Lokale vindbaar worden

Je kan vindbaar zijn op twee manieren: adverteren en je website optimaliseren. Adverteren doe je middel Google Ads of bing Ads, noemen we SEA en het optimaliseren van je website noemen we SEO. Voor lokale vindbaarheid is het zeker interessant om gevonden te worden doormiddel van SEO. Hiervoor betaal je namelijk niet per bezoeker en je kan daardoor alle bezoekers ontvangen. Vaak is er minder concurrentie lokaal en daardoor kost het je minder dan te adverteren. Het voordeel van adverteren is wel dat je boven de SEO resultaten staat.

Waar let je op bij het uitzoeken van een webdesign bureau of een marketing bureau

Het is maar net wat je plannen zijn met je website. Wil je meerdere kanalen in gaan zetten en wil je alles uitbesteden? Dan kan het handig zijn om een online marketing bedrijf in te schakelen die je op alle kanalen kan ontzorgen. Zo heb je 1 contactpersoon en kunnen de strategieën op elkaar worden afgestemd!

https://allinone-media.nl/