Blogger
Image default
Internet

Je administratie doen als zzp’er

Je hebt alles gedaan wat nodig is om te gaan werken als zelfstandig ondernemer. Je gaat eindelijk je droom achterna en werken als zzp-er (zelfstandige zonder personeel). Heerlijk die vrijheid. Geen baas meer die jouw werktijden bepaalt en jij gaat lekker doen waar je goed in bent. Dan is het wel belangrijk om goed op het financiële gedeelte te letten. Om plezier en voldoening uit jouw onderneming te halen is het fijn als de financiën op orde zijn en je gewoon lekker bezig kan zijn met jouw business. Wat is er nodig om jouw onderneming goed op de rit te krijgen?

Boekhouding

Elke onderneming heeft een boekhouding nodig. Boekhouden betekent dat je systematisch financiële feiten vastlegt, oftewel het bijhouden van een financiële administratie. Op deze manier krijg je zelf inzicht in de financiële administratie en kun je externe partijen, zoals de Belastingdienst, inzicht geven. De boekhouding kun je laten uitbesteden aan een boekhoud- of accountantskantoor, maar wist je dat je de boekhouding op veel goedkopere wijze kunt regelen?

Boekhoudprogramma zzp

Speciaal voor de zzp-ers zijn er online boekhoudprogramma’s. Deze programma’s zijn speciaal ingericht voor de eenmanszaak en zo kun je eenvoudig en snel je boekhouding doen. Er zijn betaalde versies voor online boekhouden, maar nu komt het mooie… Het kan zelfs gratis!

Gratis boekhoudprogramma

Met een online gratis boekhoudprogramma heb jij de offertes, facturatie en boekhouding perfect op orde. Data zijn makkelijk opnieuw te gebruiken, sneller te vinden en beter te corrigeren. Cijfers en formules zijn bij ondersteunende software foutloos en snel uit te rekenen. Wanneer je het Office-pakket hebt, zijn daar ook weer geen kosten aan verbonden, omdat Excel deel uitmaakt van het Office-pakket.

Je weet nu wat nodig is om op prettige en gestroomlijnde wijze te ondernemen.