Blogger
Image default
Aanbiedingen

Wat te doen bij een kortsluiting?

De kans is aanwezig dat je ooit te maken hebt gehad met een kortsluiting in het huis. Dat kan best wel spannend zijn. Bij een kortsluiting wordt er eigenlijk te veel stroom gebruikt en daardoor valt de stroom in het huis uit. Wil jij meer weten over kortsluiting en wat je kan doen in het geval van een kortsluiting? Zoek dan niet meer verder. Hieronder kan je informatie vinden over kortsluiting. 

 

Stappenplan

 

In sommige gevallen is het mogelijk om de kortsluiting zelf op te lossen. Om te kijken of dit mogelijk is, zal je eerst naar de meterkast moeten gaan. De meterkast kan je vaak veel vertellen over de kortsluiting. De aardlekschakelaar zal waarschijnlijk omgeslagen zijn bij een kortsluiting. Als je de schakelaar weer aanzet en deze weer omslaat, dan kan je er zeker van zijn dat er sprake is van kortsluiting. 

 

Je kan dan het beste alle stekkers uit het stopcontact halen. Het is misschien veel werk, maar het is wel de beste manier. Wanneer je alle stekkers hebt verwijderd, kan je de schakelaar weer aanzetten. Dan kan je de stekkers er weer in doen. Valt alles uit bij een bepaald apparaat? Dan veroorzaakt dat apparaat de kortsluiting. 

 

Elektricien

 

Heb je het stappenplan gevolgd, maar kan je de oorzaak van de kortsluiting niet vinden? Dan wordt het toch echt tijd om een elektricien in te schakelen. Een elektricien is namelijk naar school geweest om kennis op te doen over alles wat te maken heeft met elektriciteit. Er is dan ook waarschijnlijk niemand die jou beter kan helpen met de kortsluiting dan een elektricien. 

 

Het is belangrijk dat je niet te lang wacht met het inschakelen van een elektricien. Problemen met elektriciteit kunnen gevaarlijk zijn, dus je moet ervoor zorgen dat die problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Maak je je echt zorgen om de kortsluiting? Geef dit dan ook goed aan bij de elektricien. De elektricien kan jou altijd geruststellen. 

 

Voorkomen

 

Niemand zit te wachten op kortsluiting, dus daarom is het goed om kortsluiting te voorkomen. Daar kan je een paar tips voor gebruiken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de meterkast goed geventileerd wordt. Het kan namelijk best wel warm worden waardoor de kans op brand hierdoor verminderd wordt. 

 

Hiernaast is het verstandig om af en toe de meterkast te laten controleren door een elektricien Utrecht. De elektricien kan zien of er problemen zijn en deze tijdig oplossen. Verder is het belangrijk dat je veel groepen hebt in de meterkast. Dit geldt al helemaal voor grote huishoudens met veel apparaten. De laatste tip is om apparaten aan te schaffen met een betrouwbaar keurmerk. Hierdoor kan je ervan uitgaan dat de apparaten veilig zijn.