Blogger
Image default
Dieren

Manieren om uw hond gezond en gelukkig te houden

Manieren om uw hond gezond en gelukkig te houden

 

Honden zijn onze constante metgezellen, en als zodanig verdienen ze het om gelukkig, gezond en goed verzorgd te zijn op elk moment. Hoewel er niet één perfecte manier is om uw hond gelukkig te houden of zijn gezondheid te behouden, zijn er wel enkele algemene praktijken die u zullen helpen om zo goed mogelijk voor hem te zorgen. Door uw hond aandacht te geven, hem actief te houden en hem een evenwichtige voeding te geven, komt u een heel eind in de goede richting om uw pup gelukkig en gezond te houden. Lees verder voor manieren waarop u het leven van uw hond kunt verbeteren door beter voor hem te zorgen.

 

Geef uw hond voldoende beweging.

Het maakt niet uit welk ras uw hond is, hij moet regelmatig bewegen, zelfs als hij een huishond is. Honden hebben beweging nodig om een aantal redenen: Het verlicht verveling en angst, het helpt hen een gezond gewicht te behouden, het helpt hen beter te slapen, en het kan ook hun algehele focus en aandachtsspanne verbeteren. Als uw hond niet genoeg beweging krijgt, kan hij hyperactief, angstig of te zwaar worden. Niet alle beweging is gelijk: Honden stammen af van wolven, en wolven moeten elke dag vele kilometers lopen om voedsel te vinden. Dat betekent niet dat van uw hond verwacht mag worden dat hij elke dag zoveel kilometers loopt, maar hij moet wel elke dag een redelijke hoeveelheid beweging krijgen. Wandelen en spelen zijn twee effectieve manieren om uw hond de lichaamsbeweging te geven die hij nodig heeft.

 

Vergeet niet om uw hond eten te geven, en goed ook.

Het dieet van een hond moet volledig bestaan uit vlees, vleesbijproducten en groenten, met weinig of geen graan, zoals bij Acana hondenvoer het geval is. Honden hebben een eiwitrijk dieet nodig om gezond te blijven, en de meeste honden doen het het beste met een dieet dat meer vet bevat dan mensen eten. Eiwit is een essentieel onderdeel van de voeding van een hond, en de aminozuren in eiwit van hoge kwaliteit leveren de bouwstenen voor een gezonde hond. Door uw hond een proteïnerijke voeding van hoge kwaliteit te geven, verbetert u zijn gezondheid en vermindert u de kans dat hij gewrichts- of botproblemen krijgt als hij ouder wordt. Vergeet de traktaties niet. Een paar snoepjes kunnen geen kwaad, maar als uw hond er te veel van eet, kan dat leiden tot gewichtstoename. Honden met overgewicht hebben meer kans op artrose voor honden en andere gezondheidsproblemen op latere leeftijd.

 

Train uw hond om zich goed te gedragen

Honden zijn dieren, en als zodanig hebben ze hun eigen unieke en soms eigenzinnige gedrag. Een hond leren om bepaald gedrag uit te voeren is een belangrijk onderdeel van hun mentale en fysieke ontwikkeling, en het kan ook zeer nuttig zijn om hen (en hun eigenaars) veilig te houden. Er zijn veel verschillende soorten hondentrainingsprogramma’s en -lessen, en ze kunnen zeer nuttig zijn bij het voorkomen van gedragsproblemen, terwijl ze uw hond ook nieuwe vaardigheden aanleren. Training is vooral belangrijk om uw hond te leren niet op mensen te springen, niet te bijten en niet overmatig te blaffen.

 

Houd de omgeving van uw hond schoon.

Honden zijn over het algemeen schoner dan mensen, maar dat betekent niet dat ze niet regelmatig schoongemaakt en verzorgd hoeven te worden. U moet uw hond ongeveer een keer per maand een bad geven, tenzij hij erg vuil wordt. U kunt hiervoor hondenshampoo of mensenshampoo gebruiken. Maak de huid en de vacht van uw hond nat en spoel ze daarna af met schoon water om beschadiging van de huid te voorkomen. Als hij droog is, doet u een conditioner op hem, zodat hij geen droge huid krijgt. Het is ook een goed idee om de nagels van uw hond om de paar maanden of zo te knippen. Iedereen die veel tijd met honden heeft doorgebracht, weet dat ze onvermijdelijk aan dingen komen waar ze niet aan zouden moeten komen. Honden eten vaak dingen die geen voedsel zijn, zoals vuil, stenen en sokken. Deze dingen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals spijsverteringsproblemen en maag-darmproblemen, maar ook ernstiger problemen zoals verstopping van het maag-darmkanaal en inwendige bloedingen.

http://www.petfooddiscount.nl