Blogger
Image default
Sport

Penvissen op polderkaper

Het wonen in de polder heeft verschillende voordelen. Naast een snelle weg uit de stad en meer frisse lucht, geeft het ook de mogelijkheid om lekker te struinen langs de vele poldersloten die Nederland rijk is. Daarbij kennen veel van deze sloten een goed bestand aan karper, maar ook voorn, brasem en soms zeelt. 

Door een gebrek aan mobiliteit door een knieoperatie, kom ik helaas niet heel ver. Vandaar dat ik een extra excuus had om een elektrische step te kopen. Met wat knutselwerk is deze step uitgebouwd tot een vismobiel. Het schepnet en hengel kunnen in gemonteerde hengelkokers en op een klein plateau aan de achterkant kan een klein tasje met klittenband worden vastgezet.  Iets wat je niet zult vinden bij de hengelsport winkel, maar nu van onschatbare waarde om de hobby voortgang te kunnen geven.

Met deze vismobiel wordt de eerste struinsessie snel gepland. Als het lichtzonnig is en de wind licht op het water staat, gaat de step op volle toeren. Enkele plekjes worden ligt aangevoerd, waarna deze één voor één worden afgevist. De eerste aanbeet laat niet lang op zich wachten. Binnen enkele seconden ligt er echter een dikke brasem aan de oppervlakte. Niet echt waarvoor we op stap zijn gegaan. Kruipend op het gras kan ik de haak lossen in het water, zodat het net niet vies hoeft te worden. Een erge uitdaging is het om vervolgens weer boven aan het talud te komen met een nog herstellende knie. Benieuwd hoe dat gaat als er een karper in schepnet naar boven moet. 

Snel hoef ik niet te wachten op deze ervaring. Op de volgende stek is al zichtbaar vis aan het azen. Met zachte landing wordt nu ook het haakaas aan het water toevertrouwd. Bij het aanslaan laat de vismolen meteen van zich horen. Dit kan enkel karper zijn. Na het omploegen van de bodem en het meeslepen van een half wierbed, kan ik eindelijk het schepnet onder mijn tegenstander zetten. Strompelend kan ik een mooie spiegelkarper op het talud trekken. Toch een mooi resultaat tijdens fysiek herstel.

https://www.sportvisgigant.nl/