Blogger
Image default
Dienstverlening

Eenvoudig energie besparen doe je zo

Het wordt hedendaags steeds vaker gedaan, energie besparen. Dit kan om verschillende redenen zijn maar de meest voorkomende redenen zijn voor het geld en om een steentje bij te kunnen dragen aan de vervuiling van het milieu. Hoe je nou eenvoudig energie kan besparen wordt hieronder duidelijk uitgelegd, dus lees gerust verder.

Led lampen

Led lampjes aanschaffen is een uitstekende manier om goed energie te kunnen besparen. Deze lampjes die kunnen namelijk wel tot 85% zuiniger zijn dan de andere lampjes (gloeilampen – spaarlampen en halogeenlampen). Je hoeft dus ook minder van deze lampjes jaarlijk aan te schaffen omdat ze zuiniger zijn, dit kan je een hoop geld schelen. Ook geven de lampjes iets minder warmte af dan andere soorten lampen, dit is is dan ook weer beter voor het milieu en de opwarming van de aarde. Ook is dit beter voor het milieu omdat je minder afval hebt. doordat de lampjes namelijk langer meegaan hoef je ze minder vaak weg te gooien.

Energielabel

De meeste elektrische apparaten beschikken over een energielabel, hierop staat met letters omschreven hoe zuinig deze zijn. De letter G is hierbij het minst zuinig en de letter A natuurlijk het zuinigst. Vroeger was het zo dat apparaten een A label kregen, maar wat vroeger A was kan nu alweer C zijn bijvoorbeeld. Dit komt allemaal door verandering en ontwikkelingen. Je oude elektrische apparaat is dus al een tijd niet meer A het kan dan misschien beter zijn om te investeren in een nieuwe koelkast bijvoorbeeld. Een nieuwe koelkast kan natuurlijk een dure investering zijn maar op lange termijn wordt deze natuurlijk terugverdiend doordat je energie aan het besparen bent.

Zet apparaten uit

Wat jaarlijks veel energie gebruikt zijn apparaten die op stand-by staan. Even snel de boodschappen doen of de kinderen ophalen van school, je laat natuurlijk de tv op stand-by staan net zoals je laptop en de radio. Waarschijnlijk zul je wel zien dat er altijd een lichtje zal branden op het apparaat, dit komt omdat hij op stand-by staat en ook de lichtjes verbruiken veel energie op lange termijn.