Blogger
Image default
Toerisme

Wat te doen in Wemmel België: Een gids voor de stad

Wat te doen in Wemmel België: Een gids voor de stad

 

Wemmel is een deelgemeente van de gemeente Vlaams-Brabant in België. Het telt bijna 10.000 inwoners. Wemmel is bekend om zijn authentieke abdij, die in de 12e eeuw werd gesticht en in 1772 werd heropgebouwd nadat ze in 1744 door brand was beschadigd. Wemmel herbergt ook verschillende andere bezienswaardigheden zoals Fort Vlaamse Berg, De Molen van Wemmel en Het Fort. In deze gids nemen we u mee door alles wat u moet weten…

 

Wemmel reisgids – Een overzicht van de stad

Wemmel is een deelgemeente van de gemeente Vlaams-Brabant in België. Het telt bijna 10.000 inwoners. Wemmel is bekend om zijn authentieke abdij, die in de 12e eeuw werd gesticht en in 1772 werd herbouwd nadat ze in 1744 door brand was beschadigd. Wemmel herbergt ook verschillende andere bezienswaardigheden zoals Fort Vlaamse Berg, De Molen van Wemmel en Het Fort. In deze gids nemen we je mee door alles wat je moet weten over de stad en hoe je optimaal kan genieten van je verblijf!

 

Fort Vlaamse Berg

Het Fort Vlaamse Berg is de belangrijkste attractie in Wemmel. Als je een authentieke ervaring wil opdoen van hoe het leven er vroeger zou uitgezien hebben, dan is dit de plaats om naartoe te gaan. Het fort is een replica van een 17de-eeuws fort, en je kunt er alle delen van verkennen. Als u kunt, kunt u het beste op een doordeweekse dag gaan, omdat het dan veel rustiger is en u in het weekend geen last hebt van groepsrondleidingen. Er zijn verschillende rondleidingen, met verschillende thema’s. Als u een authentieke ervaring wilt, raden wij u de nachtrondleiding aan. Het is iets heel speciaals om het fort ’s nachts te verkennen wanneer alleen de fakkels het pad verlichten.

 

Jardinerie Bruxelles

Naast alle leuke toerisische dingen kun je ook wat meer alledaagse activitetien ondernemen. Ga bijvoorbeeld eens naar een Garden Center. Hier kun je mooie souvenirs meenemen of decoraties voor in je eigen huis. Deze jardinerie Bruxelles ligt in de buurt van Brussel en is slechts op 20 minuten afstand met de auto.

 

De molen van Wemmel

De Molen van Wemmel is een reconstructie van een watermolen die in 1770 werd gebouwd. Hij is bewaard gebleven en wordt tot op vandaag onderhouden als een monument van het industriële verleden van de streek. Elke eerste zondag van de maand kunt u hier een bezoek brengen. U kunt hier ook producten kopen die van biologisch meel zijn gemaakt, zoals brood, gebak en beignets. U kunt hier ook biologisch meel kopen als u thuis iets wilt maken. Als u van foto’s maken houdt en de rijke cultuur van het verleden wilt ontdekken, dan is dit een plek die u niet wilt missen. De architectuur van de molen is iets wat je niet vaak te zien krijgt deze dagen, dus het is zeker een bezoek waard.

http://gardencenterwemmel.be