Blogger
Image default
Toerisme

Wandelen in de regen

Je kunt er niet omheen. Soms valt in de Ardennen de zon wel eens uit. … In de zomer en winter kan het overdag grijs en regenachtig zijn. Is dit de reden waarom we onze schouders hebben neergelegd en ons in de Ardennen hebben laten blijven? natuurlijk niet! In dit artikel vertel ik je de voordelen van wandelen in de regen.

EEN VERKWIKKENDE HAP FRISSE LUCHT

Hoewel het verleidelijk is om in een warme vakantiewoning een cocon bij het vuur te houden met een brochure, wil je op een gegeven moment toch wat lucht … en je hebt gelijk! Door uit te gaan, kunt u uw hoofd schoonmaken en zelfs op regenachtige dagen wat oefeningen doen (de calorieën uit uw tennisracket van de avond ervoor kwijtraken?).

ENKELE TIPS VOOR EEN GOEDE UITRUSTING!

Natuurlijk vergt wandelen in de regen enige voorbereiding, en de juiste kleding speelt een belangrijke rol. Daarom raad ik je aan warme kleding te dragen en het aantal lagen niet te overdrijven: je moet je goed voelen als je loopt. Het belangrijkste is een warm shirt met compressiefunctie, een goede waterdichte en winddichte jas, zodat de wind niet nonchalant speelt en je niet koud of misselijk maakt.

Het is ook belangrijk om geschikte schoenen te dragen om natte voeten te vermijden (in ieder geval gedurende de eerste 5 minuten). Het is het beste om hoge schoenen te dragen, zoals wandelschoenen, maar laarzen worden zelfs aanbevolen, want ik verzeker je dat plassen en modder onvermijdelijk zijn! Vergeet de aangepaste kousen niet.

DURF HET AAN JE COMFORTZONE TE VERLATEN

Bang, ik ben eerlijk tegen je. Waterdichte kleding of niet, je wordt sowieso nat! Er is absoluut geen reden om ophef te maken over je uiterlijk. Krullend haar is niet onder controle, schoenen zijn vies, kleding is doorweekt … dit hoort er allemaal bij. geeft niks om. Geniet gewoon van dit moment en vergeet al het andere!

Als het regent, zijn we gewend om snel te ontwijken of onder een paraplu die ons zicht blokkeert. Neem vandaag de tijd om de natuur door regendruppels te zien …

Ik geef toe dat die eerste momenten vreemd aanvoelen, sommige mensen voelen zich in het begin misschien zelfs heel onprettig, omdat we spontane reacties niet zomaar kunnen onderdrukken. Accepteren dat we in de regen zijn, is niet gemakkelijk … maar geef niet op. het is goed. De wind waait en het water druipt van de mantel, maar al deze gevoelens verdwijnen geleidelijk, en uiteindelijk laat je je hand los en bereik je het uitkijkpunt om de regen te vergeten.

Waarom zou je deze keer niet in de plassen duiken in plaats van ze te vermijden? Neem uw kinderen mee naar buiten en laat u wegslepen. Als er experts op dit gebied zijn, zijn ze dat! Ze vertellen je graag hoe je zo vuil mogelijk kunt worden. Keer op keer zullen deze prachtige momenten de hele familie aan het lachen maken!

DE NATUUR IN AL HAAR SCHOONHEID

Onder begeleiding van alle dingen om je heen, de natuurlijke wereld die zich van de andere kant onthult en buitengewone zintuiglijke ervaringen geniet: kleuren, geuren (de geur van regen, bomen en planten zullen je neus krabben en gefascineerd zijn) … shhh, jij Hoorde je regen op jassen, bladeren en plassen druppelen? Het is zo comfortabel! Ontspannen en dit moment bewonderen met je dierbaren, hoewel het inderdaad iets anders is, is het verre van de wervelwind van het dagelijkse leven.

NA DE INSPANNING, DE ONTSPANNING!

Na een wandeling in de regen is de voldoening groot: je longen zijn vol frisse lucht, je zintuigen zijn altijd op hun best en ontvankelijker dan ooit tevoren, je hebt een nieuw gezicht van de natuur ontdekt en dat ben je ook Ik ben erg trots dat je het slechte weer hebt getrotseerd …

Weet jij wat het glazuur op de taart is? Na een uitstapje in de regen, met je geliefde, gaat er niets boven genieten van een heerlijk ligbad in een heerlijk badhuis, een ontspannende sauna, een hoogwaardige jacuzzi of een kop warme chocolademelk bij het vuur! Je wilt je borsten hiervoor toch nat maken?

wandelen ourthe

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html