Blogger
Image default
Aanbiedingen

Wat wordt het, een click pvc of een plak pvc vloer?

Als je voor een pvc vloer hebt gekozen dan is er nog de keuze voor welke pvc vloer ga je? Wordt het een klik pvc of een plak pvc vloer? Natuurlijk hebben beide vloeren een heel realistisch design van hout, steen of beton. Pvc is gemaakt van kunststof, dus de vloer is waterbestendig. Een pvc vloer gaat lang mee door zijn sterke slijtlaag. Een goede pvc vloer kan wel 30jaar meegaan.  En bij vloerverwarming is het zelfs de meest geschikte vloer. Want pvc is een perfecte warmtegeleider.

Wat is het verschil tussen deze twee soorten pvc?

Het grootste verschil is de manier van leggen. Plak pvc wordt uiteraard verlijmd op de dekvloer. Hierbij moet de dekvloer helemaal egaal zijn. Dit is eigenlijk een klus voor de vakman. En klik pvc wordt op dezelfde manier gelegd als een laminaatvloer. Hierbij gebruik je een geschikte ondervloer. De ondervloer zal hierbij dan kleine oneffenheden opvangen. Wat kwaliteit betreft is er geen verschil. Dus voor welke vloer je kiest hangt af van jouw voorkeur. Ook je budget kan hier bepalend zijn.

Click Pvc, een vloer die je zelf kunt leggen.

Zoals de naam al zegt, hebben de vloerdelen een speciale verbinding. De stroken of tegels zijn van hard kunststof. Vaak is de kern voorzien van rigid met pvc. Hierdoor is dit pvc niet meer flexibel. Dit zorgt voor een extra sterk vloerdeel. Deze tussenlaag is voorzien van het click systeem. Hierdoor kun je de vloer ook zelf leggen. Je klikt de delen in elkaar zonder dat je lijm gebruikt. Ben je op zoek naar een waterbestendige vloer dan is dit de uitkomst. Bij gebruik van een goede ondervloer hoeft de dekvloer zelfs niet helemaal egaal te zijn. Kleine oneffenheden worden namelijk door de ondervloer opgevangen. De rigid tussenlaag heeft ook nog eens als voordeel dat de vloer niet meer werkt.

Klik pvc zie je als een houtlook planken vloer, natuursteen looks in tegelvorm en zelfs visgraatlooks. 

Dus bij gebruik van de goede ondervloer kun je zelf een klik pvc leggen. Gebruik hierbij eventueel een rubber hamer. Let er wel even op dat je de vloer goed acclimatiseert voor je begint met het leggen.

Waarom zou je voor een plak pvc kiezen?

Eén van de grootste voordelen van een plak pvc is dat de vloer  mooi strak ligt op een egale ondergrond. Door de verlijming is de vloer ook bestand tegen vocht. De vloer is helemaal waterbestendig. Doordat deze pvc vloer rechtstreeks op de egale dekvloer wordt verlijmd, kun je de vloer in patronen leggen. Dus bij de plak pvc vloeren zie je ook veel patroonvloeren, zoals Tapis, Mozaïek en zelf Versailles vloeren. Ook een klassieke visgraatvloer met band en bies zie je als plak pvc. Dit zijn echter wel vloeren die je het beste kunt laten leggen door ervaren leggers. Hierbij wordt dan ook vaak eerst de dekvloer geëgaliseerd, voor het mooiste resultaat.

Plak pvc is de beste vloer voor op een vloerverwarming. De dunne flexibele stroken of tegels geleiden de warmte optimaal.

Conclusie

Wil je een Pvc vloer die jezelf kunt leggen? Kies dan voor een click pvc. Hierbij ben je een ondervloer nodig maar daar staat dan weer tegenover dat de ondergrond niet helemaal egaal hoeft te zijn. De vloer is zelfs verhuisbaar

Zoek je een strakke vloer of de meest geschikte vloer voor op een vloerverwarming, kies dan voor plak pvc. Deze vloeren kun je het beste laten leggen, waarbij de dekvloer eerst geëgaliseerd wordt.

 

https://www.beboparket.nl/