Blogger
Image default
Woning en Tuin

Gordijnen: over de grond laten hangen of vrij hangend ophangen?

Zo, je bent eruit: je wilt gordijnen op maat bestellen. Nadat je een mooie kleur en stof hebt gekozen komt het aan op de afmetingen. Hierbij is het belangrijk dat je bepaalt hoe je het gordijn gaat ophangen. Wil je gordijnen die over de grond slepen, dan noemen we dat over de grond laten hangen. Ga je voor gordijnen die net boven de grond hangen, dan noemen we dat vrij hangend. Elke optie heeft zijn eigen plus- en minpunten, welke we voor je uiteen hebben gezet:

Over de grond laten hangen

Als je kiest voor over de grond hangende gordijnen, zorg je voor meer sfeer in de ruimte. Doordat er geen ruimte tussen de grond en het gordijn is, zorgt dit voor een complete verduistering en afsluiting. Ook wordt de ruimte beter geïsoleerd doordat er geen lucht onder het gordijn door kan. Houd er rekening mee dat gordijnen die over de grond slepen sneller zullen slijten.

Boven de grond laten hangen

De meest mensen kiezen voor het vrij laten hangen van de gordijnen. Dit zorgt voor een ruimtelijke uitstraling in de ruimte en garandeert een lange houdbaarheid van de gordijnen. Door de ophangmethode raakt het gordijn de grond niet, waardoor ze wat langer mee kunnen dan als je het gordijn over de grond laat hangen.

Het opmeten van jouw gordijn

Wanneer je kiest voor over de grond hangende gordijnen, reken dan 5 cm bij de gemeten hoogte op. Dit zorgt voor een mooie sluier onder het gordijn. Bij gordijnen die boven de grond hangen haal je 1,5cm tot 2cm van de gemeten hoogte af.

Denk er bij het opmeten van je gordijn aan dat bepaalde stoffen, bijvoorbeeld linnen, bij verschillende omstandigheden kunnen krimpen of uitzetten. Denk aan warmte en luchtvochtigheid.

Linnen gordijnen

Wanneer je gaat voor een natuurlijke uitstraling, zijn linnen gordijnen de goede optie. De gordijnen zijn van een natuurlijke stof gemaakt, waardoor ze lang mee gaan. Een linnen gordijn kan wat verkleuren door langdurige blootstelling aan zonlicht, wat een charme van dit type stof is.

Door de neutrale kleuren en tinten past een linnen gordijn zonder problemen in een kantoor of werkruimte. Linnen gordijnen kopen doe je bij ilumio! Bij deze webshop wordt jouw linnen gordijn op maat gemaakt zodat hij precies komt te hangen zoals jij wilt!