Blogger
Image default
Media

Denken in beelden: het recept voor een bedrijfsvideo

Denken in beelden, dat doe ik de hele dag. Niet uit te schakelen voor mij! Het brein loopt over met bewegende beelden, kleuren en animaties. Soms kom ik op een website en dan ben ik bijna geneigd de eigenaar te bellen. WAAR BLIJFT het effect! WAAROM ontbreekt het WOW-gevoel.

Het is zo belangrijk dat iedere organisatie zijn of haar verhaal vertelt. Hoe breng je je verhaal, en dus je product, in beeld? Mijn professionele video’s zorgen daar wel voor, dat heb ik bij veel klanten al voor gezorgd. Heb ik daar een geheim recept voor? Nee hoor en ik deel mijn recept dan ook graag met je.

Stap 1: allereerst bel je mij natuurlijk

Samen met jou bepalen wij het doel van de video. Video content is hierin erg belangrijk. Een professionele video zorgt voor een betere indexering en dus een hogere positie. Bovendien worden video’s en animaties veel sneller gedeeld op social media. In een mum van tijd en tegen relatief weinig kosten bereik je een heel groot publiek. En dat is nu een goede stap om bijvoorbeeld je product te verkopen, mensen te werven, een boodschap over te brengen. Simpel en effectief.

Stap 2. Je doelgroep – voor iedereen een andere maat

Weet dat je video niet door iedereen leuk gevonden hoeft te worden, daar is het niet voor bestemd. Je doelgroep moet je omver durven blazen. Wat vertel je, hoe ga je dit doen en als je dat voor ogen hebt maken we een verhaal dat interessant is voor hen. Dus niet voor iedereen. Hier begint het script dat ik natuurlijk vul met mijn ingrediënten met de boodschap, ontsproten uit mijn creatieve brein of zoals ik het vaak zeg “door het oog van Douwe”.

Stap 3: jouw verhaal = jouw bedrijfsvideo

Jouw story wordt mijn verhaal en zet ik de puntjes op de ‘I’ en kneed ik alles richting het eindproduct. Dit doe ik door de opnames af te monteren en het zoeken naar de juiste muziek en voice-over stem. Voice-overs zijn van enorm belang in iedere bedrijfsvideo of animatievideo ongeacht het doel of de inhoud. Ik ken gelukkig goede stemacteurs met een eigen persoonlijkheid. Zij geven ritme aan de bedrijfsvideo, maken met hun ritme een gesproken tekst interessant. De kleine pauzes, nadruk, versnellingen en hoge of lage stemmen zorgen dat je publiek niet snel afgeleid is en blijft kijken en vooral luisteren. Een pakkende manier van het completeren van het verhaal. En ben ik dan tevreden? Nee, de slagroom op de taart komt in statp 4.

Stap 4: de colorgrade

Het mooie sausje waar ik zelf altijd blij van wordt is deze laatste stap, best wel een belangrijke stap. Een beetje opleuken noem ik dat vaak, zonder afbreuk te doen op het belang.. Ik pas de kleur aan en verbeter deze en dit noemen we dan color grading. Best een tijdrovende klus, maar ik vindt dit een belangrijk moment want video’s zien er zo kwaliteatief beter uit. Ik geef de kijker hiermee een gevoel door een sfeer over te brengen

En is je video of animatie helemaal klaar, dan ontvang je het bestand in het juiste formaat, zodat je deze snel en gemakkelijk kunt uploaden.

Wist je dat video’s en animaties veel sneller gedeeld worden op social media en bereik je een heel groot publiek. Daar is het immers om te doen.

Smullen maar!

 

https://visualstartup.nl/