Blogger
Image default
Media

Let op deze valkuilen bij het inhuren van een drukkerij!

Het inhuren van een drukkerij kan een belangrijke stap zijn bij het realiseren van drukwerk projecten voor jouw bedrijf. Of het nu gaat om het drukken van visitekaartjes, brochures of posters, het is van cruciaal belang om de juiste drukkerij te kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Helaas zijn er enkele valkuilen waar bedrijven in kunnen trappen bij het inhuren van een drukkerij. In dit artikel bespreken we enkele van deze valkuilen en geven we tips om ze te vermijden.

 

1. Onvoldoende onderzoek

Een van de grootste valkuilen bij het inhuren van een drukkerij is het gebrek aan grondig onderzoek. Veel bedrijven maken de fout om simpelweg de eerste de beste drukkerij te kiezen zonder te kijken naar de reputatie, kwaliteit en prijzen van andere drukkerijen. Het is belangrijk om verschillende drukkerijen te vergelijken en recensies van eerdere klanten te lezen om een weloverwogen beslissing te nemen.

2. Onduidelijke communicatie

Een andere veel voorkomende valkuil is het niet hebben van duidelijke communicatie met de drukkerij. Het is essentieel om jouw wensen en verwachtingen duidelijk te communiceren, zodat er geen misverstanden ontstaan. Bespreek alle details van het project, zoals het gewenste formaat, het papier, de kleuren en eventuele afwerkingen. Zorg ervoor dat de drukkerij je specifieke vereisten begrijpt voordat ze aan de slag gaan.

3. Lage kwaliteit drukwerk

Een van de grootste teleurstellingen bij het inhuren van een drukkerij is het ontvangen van drukwerk van lage kwaliteit. Dit kan te maken hebben met het gebruik van verouderde apparatuur, slechte materialen of een gebrek aan vakmanschap. Om deze valkuil te vermijden, is het belangrijk om vooraf voorbeelden van het drukwerk van de drukkerij te bekijken en te vragen naar de gebruikte druktechnieken. Het is ook raadzaam om referenties op te vragen om ervaringen van andere klanten te achterhalen.

4. Verborgen kosten

Een andere valkuil waar bedrijven vaak in terechtkomen, zijn verborgen kosten. Sommige drukkerijen geven een lage offerte om klanten aan te trekken, maar brengen vervolgens extra kosten in rekening voor zaken als verzendkosten, ontwerpkosten of proefdrukken. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het belangrijk om vooraf een gedetailleerde offerte te vragen en alle mogelijke extra kosten te bespreken.

5. Gebrek aan deadlines

Het niet nakomen van deadlines is een veelvoorkomend probleem bij het inhuren van een drukkerij. Het is van vitaal belang dat jouw drukwerk op tijd klaar is, vooral als het gaat om promotionele materialen of evenementen. Zorg ervoor dat u duidelijke afspraken maakt over de leverdatum en vraag naar de werkwijze van de drukkerij om ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om op tijd te leveren.