Blogger
Image default
Gezondheid

Vervelend en ontzettend lastig

Heb je wel eens een vervelend brok in de keel gevoel gehad? Het is erg onprettig en soms lastig te verhelpen. Dit gevoel kan onder andere voortkomen uit chronische hyperventilatie of astma. Je hebt het gevoel alsof er nog wat in je keel zit, maar je kan het niet wegslikken. Dit kan zorgen voor een vervelend gevoel die maar niet weg gaat. Uiteindelijk zou dit ook kunnen leiden tot angst of paniek, doordat het maar niet weg te krijgen is. Een brok in de keel gevoel is in ieder geval niks om je zorgen over te maken. Het is niet gevaarlijk.

Spanning en stress

Wanneer je erg gespannen bent, is de kans op dit brok in de keel gevoel veel groter dan als je relaxed bent. De gespannen spieren in je hals zorgen namelijk dat je dit gevoel krijgt. Heel vervelend, maar er is dus wel wat aan te doen als je weet dat dit de oorzaak is. Stap één bij kunnen ontspannen is letten op je ademhaling. Je ademhaling is erg bepalend voor hoe je lichaam reageert, dus je kan er maar beter bewust mee om gaan. Wanneer je door je mond ademt, droog je je keel sneller uit. Dit kan zorgen voor irritaties, waardoor je je keel veel wilt schrapen. Dit is niet goed voor je keel.

Hoe verder?

Heb je nog steeds last van een brok in de keel gevoel en kom je er maar niet vanaf? Als het aan je spanning ligt en de ademhalingsoefeningen niet werken, zou je kunnen kiezen voor een massage. Tijdens deze massage ligt de focus op de spieren in je hals. Het is namelijk belangrijk dat de spanning uit deze spieren gaat zodat u minder last heeft van het brok in de keel gevoel. Het doel van de massage is dus ook echt om te ontspannen. De masseurs zijn erg ervaren en weten precies wat ze moeten doen om uw klachten te verminderen.