Blogger
Image default
Verbouwen

Eenvoudig van het gas af komen

Voordelig en simpel van het gas af

Omdat we in de toekomst gasloos onze huizen moeten gaan verwarmen roept dit vele vraagtekens op bij iedereen. Want hoe kunnen we op een eenvoudig manier voordelig van het gas afkomen en wat heb je daarbij nodig.

Er wordt heel veel gesproken over een warmtepomp, maar dat is best een dure oplossing. Bovendien maakt deze best veel lawaai en moet er wel een plekje voor zijn in de woning.

Vervang de Cv ketel voor een Elektrische CV ketel

Eenvoudig is het om de traditionele CV ketel te vervangen voor de Elektrische CV ketel. Deze kan gewoon een op een omgewisseld worden op het huidige systeem. Dus alle vloerverwarmingsbuizen en andere buizen kunnen gewoon blijven zitten. 

Geen verbouwing nodig

Een ander voordeel is dat er niets verbouwd hoeft te worden, omdat er geen rookgasafvoer naar buiten hoeft te worden gemaakt. En te combineren met een CV houtkachel of Zonnepanelen. Verder is err dus ook geen kans op koolmonoxidevergiftiging en is het onderhoud minimaal.

Kijk dan wel even naar het juiste vermogen wat u nodig heeft voor het te verwarmen oppervlak. Bij WarmteshopEU is de Elektrische CV ketel verkrijgbaar met en zonder pomp. Bij de meeste woningen is al een pomp aanwezig zodat dit weer in aanschaf scheelt.

Het apparaat kan ook als hotfill gemonteerd worden en staat dan te verwarmen voor de oude ketel. 

Warm water met een doorstromer of een elektrische boiler

Naast een Elektrische CV ketel is er nog een apparaat nodig die v oor warm water zorgt om te kunnen douchen of voor water in de keuken. Hierbij kan je dan denken aan een doorstroomapparaat of een elektrische boiler. Ook hier is het weer belangrijk om te kijken welke boiler je nodig hebt omdat je niet oneindig warm water kunt gebruiken. Gezinssamenstelling, alleen voor douchegebruik of ook het bad vullen, tijdsduur van douchen, soort douchekop. Daarmee dient allemaal rekening mee gehouden te worden.

Een boiler is niets meer dan een watervat met een verwarmings element die het water vervolgens opwarmt. En met een doorstromer wordt het koude water vrijwel meteen opgewarmt en gebruikt. De doorstromer heeft dan ook geen opslagvat.

Moeilijk hoeft het niet te zijn om eenvoudig van het gas af te gaan. Een warmtepomp is niet perse nodig.

WarmteshopEU heeft in het assortiment Elektrische CV ketels en Elektrische boilers waarmee u snel van het gas af zou kunnen gaan. Kijk in de online shop bij www.warmteshop.eu.

https://warmteshop.eu/