Blogger
Image default
Industrie

Investeer in een gebruikte heftruck voor jouw bedrijf

Het aanschaffen van zwaar materiaal voor jouw bedrijf is altijd een belangrijke keuze. De investeringen kosten veel geld, maar zijn (meestal) echt nodig. Zo kunnen de meeste magazijnen niet zonder een heftruck. Het verplaatsen van meerdere pallets tegelijk kun je nu eenmal niet met de hand. Als jij op zoek bent naar een truck voor jouw bedrijf, is het het overwegen waard om voor een gebruikte variant te gaan. Dit kost een stuk minder en ze werken vaak net zo goed als een gloednieuwe editie. 

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

 

Net zoals bij alle aankopen is het goed om te beseffen waar je de uiteindelijke keuze op baseert. Daarmee is het handig om overzichtelijk te hebben wat je precies nodig hebt voor jouw bedrijf. Belangrijk is de hoogte die de heftruck moet kunnen overbruggen, maar ook de wendbaarheid speelt een rol. Daarnaast moet je nadenken over de manier waarop de heftruck zijn energie krijgt. Kies je voor een LPG/Diesel truck of ga je voor een elektrische variant? Een elektrische truck is vanzelfsprekend goedkoper in gebruik – zeker met de huidige brandstofprijzen – maar is minder flexibel door de oplaadtijd van de accu. Het voltanken van diesel of LPG is een stuk sneller dan het opladen van een accu. 

 

Daarbij moet worden vermeld dat het voor de gezondheid van de medewerkers het beste is om bij binnensituaties, voor een elektrische truck te kiezen. In een afgesloten magazijn is het niet zo lekker om dieseldampen in te ademen.

 

Een groot voordeel van het kopen van gebruikte heftrucks, is dat dat praktisch altijd uit vooraard gebeurt. Dat houdt in dat je bij wijze van spreken binnen een dag een heftruck kunt kopen en gebruiken in jouw magazijn. Nieuwe bestellingen moeten soms nog geleverd worden uit andere landen, wat veel tijd kan kosten. 

 

Garantie bij gebruikte heftruck

 

Als je een tweedehands heftruck wil kopen, moet je natuurlijk ook weten hoe lang de truck al is gebruikt, en wat zijn huidige staat is. Er zijn een aantal keurmerken en veiligheidsmarkeringen waar je op kunt letten bij je aankoop. Gebruikte heftrucks die je bij Itolang koopt hebben altijd een grondige inspectie doorlopen waardoor je weet dat je geen kat in de zak koopt. Daarnaast wordt er ook standaard minstens drie maanden garantie geleverd bij de gebruikte voertuigen. Eventuele reparaties kunnen gedaan worden door Itolang zelf. Als je kiest voor een elektrische heftruck, zijn er twee verschillende garantieperiodes. De een is voor de heftruck zelf, en de ander voor de batterij. Het vervangen van de batterij gebeurt namelijk relatief vaak.

 

Waar je bij auto’s een groot deel van de waarde bepaalt aan de hand van de gereden kilometers, is dat bij gebruikte heftrucks niet het geval. Daar kijk je namelijk naar de hoeveelheid gebruiksuren. Een heftruck wordt als ‘jong’ aangemerkt als hij minder dan 1000 draaiuren heeft gehad. 

 

Welke merken heftrucks zie je het meest?

 

Als je kijkt naar de meest populaire merken op het gebied van vorkheftrucks, zie je vooral Still en Linde voorbij komen. Still is de bekendste aanbieder van materiaal voor de bouw. Als je keuze valt op deze producent weet je in ieder geval dat het niet moeilijk is om aan reserveonderdelen te komen. De reparaties zullen dus een stuk vlotter dan dan waneer je kiest voor een kleiner (goedkoper) merk. Still en Linde zijn niet de goedkoopste, maar je krijgt wel waar voor je geld.