Blogger
Image default
Marketing

Hoe word je beter gevonden in Google?

Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Dit wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Het kan soms lastig zijn om je SEO te verbeteren, maar het is wel ontzettend belangrijk. Een goede manier om je SEO te verbeteren is door middel van linkbuilding.

Linkbuilding

Linkbuilding houdt in dat je links naar jouw website verzamelt op andere websites. Dit kan op verschillende manieren, maar één van de meest effectieve manieren is artikel linkbuilding. Hierbij schrijf je artikelen die relevant zijn aan jouw website en plaats je daarin links naar jouw site. Door dit op relevante sites te doen, bouw je autoriteit op en word je beter gevonden in zoekmachines.

Wat is artikel linkbuilding?

Artikel linkbuilding is een strategie die wordt gebruikt om de online zichtbaarheid van een website te vergroten door links naar die website in relevante artikelen te plaatsen. Het idee is om artikelen te vinden die verband houden met het onderwerp van de website en vervolgens een link naar die website in het artikel op te nemen. Door deze links te verkrijgen, kan de website hoger scoren in zoekmachines en meer verkeer genereren. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de links afkomstig zijn van hoogwaardige artikelen en dat de linkbuilding-strategie in overeenstemming is met de richtlijnen van zoekmachines om te voorkomen dat de website wordt bestraft.

Zoek relevante websites

Het is dus belangrijk om sites te vinden die relevant zijn aan jouw website. Zoek naar sites in dezelfde branche of met vergelijkbare onderwerpen. Een handige verzamelsite waar je veel artikelen kunt vinden en plaatsen is MKBwebdesigner.nl. Hier vind je allerlei artikelen over webdesign, zakelijke dienstverlening en nog veel meer. Door deze artikelen te gebruiken voor jouw eigen artikel linkbuilding, weet je zeker dat je links krijgt van relevante sites.