Blogger
Image default
Huishoudelijk

DAT elektrische CV. Snel van het gas af !

Van het gas af is iets wat men nu anno 2019 bijna dagelijks in de kranten lezen. Vaak wordt er als alternatief gesproken over een warmtepomp. Maar wist u dat deze veel lawaai maken, duur zijn in onderhoudt en een hoge aanschafprijs hebben? Een goed alternatief is de elektrische cv ketel. 

De DAT elektrische cv ketel

Een elektrische cv ketel is stil, heeft een lage aanschafwaarde en kan zo een gas ketel vervangen. U hoeft alleen de bestaande gas ketel te verwijderen en de elektrische variant er voor in de plaats op te hangen. Alle radiatoren en buizen die u al heeft voor de vleorverwarming kunt u gewoon blijven gebruiken. Voor uw installateur een minder goed alternatief maar beter voor uw eigen portemonee.

De DAT elektrische cv ketels zijn leverbaar in 4,5kW, 6kW, 9kW en 12kW. De meeste huizen zijn makkelijk met dit vermogen op te warmen. Vergelijk dit niet met een combi gasketel. Die vermogens zijn anders omdat er een deel inzit voor verwarmen van het warme water.  Daarnaast kan de ketel ingesteld worden op een 33, 66 of 100% van het vermogen wat handig kan zijn.

De eenvoud is in dit geval de kracht van de DAT ketel. Op de voorkant kan men de druk in de leidingen aflezen en de temperatuur van het water in de leidingen. Dit heel eenvoudig met een analoge meter. Naast dit metertje zit ook de schakelaars  waarmee men het vermogen kan instellen. 

De cv ketel is voor het opwarmen van uw ruimte. Daarnaast heeft u nog wel een boiler nodig of doorstroomapparaat om warm water te maken voor uw douche en keuken. Als er net voldoende stroom aanwezig is kan men dit oplossen met een prioriteitsschakelaar. Deze zorgt ervoor dat beide apparaten nooit gelijktijdig aan kunnen schakelen en de hoofdstoppen er dus niet uitklappen.

De elektrische cv ketel van het merk DAT is voorzien van alle verplichte beveiligingen zoals tegen oververhitting en te hoge druk. Veiligheid boven alles! Ook is met een elektrische cv geen rookgasafvoer meer nodig. Hij kan dus ook in andere ruimtes worden gemonteerd en kans op koolmonoxide vergiftiging is niet aanwezig.

Meer weten? Kijk eens in onze webshop voor meer inforamatie www.warmteshop.eu.

 

https://warmteshop.eu/product/elektrische-cv-ketel-kop-6-kw-dat/