Blogger
Image default
Woning en Tuin

Weet jij wat je direct moet doen bij scheuren in de muur?

Zie je een scheur in de muur? Dan wijst dit op problemen met de gevel of muur. Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk achter de oorzaak te komen en antwoord te krijgen of deze scheuren gevaarlijk zijn. Wacht je met actie ondernemen, dan is de kans groot dat de schade aan de muur alleen maar toeneemt. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens duur. Neem daarom altijd direct actie bij scheuren in de muur. Maar wat moet je doen?

Stap 1: Schakel expertise in

Het is bijna altijd de eerste stap die je bij scheuren in de muur moet doen. Namelijk: hulp inschakelen. Een van de bekendste partijen is bijvoorbeeld muurexpert Total Wall. Zij inspecteren de muur en delen de resultaten. Zo vinden ze de oorzaak en kunnen ze vertellen wat nodig is om de muur te herstellen en nog belangrijker: om meer schade aan de muur te voorkomen.

Stap 2: Scheur in muren repareren

In de meeste gevallen kunnen scheuren in de muur zonder hinder worden hersteld. Je kunt dan kiezen uit twee opties: zelf doen of laten doen. Ga je zelf muren repareren, denk dan hier niet te licht over. Je kunt namelijk de schade erger maken. Scheuren kunnen groter worden of de gevel kan instabiel raken. We raden daarom aan om geen risico te nemen en het te laten doen door een ervaren partij.

 

Laat daarom je scheuren in de muur herstellen door een expert zoals Total Wall. Zij weten als geen ander wat nodig is om de muur te herstellen en problemen met muren in de toekomst te voorkomen. Daarom begint Total Wall ook altijd met een vooronderzoek op locatie. Zij komen dus op bezoek om de schade te inspecteren maar ook het fundament. Na deze inspectie wordt pas duidelijk wat de werkzaamheden worden en welke nodig zijn. 

Stap 3: Controleren

Heb je zelf je muur gerepareerd dan is het enorm belangrijk om de muur in de gaten te houden. De kans is namelijk vrij groot dat scheuren terugkomen. Heb je het laten repareren door een betrouwbare partij zoals Totall Wall, dan zit je veiliger. Zij hebben namelijk al rekening gehouden met het voorkomen van schade. Toch raden we altijd aan om de muur na het herstel af en toe te controleren. 

 

Wil je meer informatie over het herstellen van muren of bellen voor advies? Kijk dan eens op de site van muurexpert Totall Wall. Zij denken graag met je mee