Blogger
Image default
Zakelijke dienstverlening

Energielabel verbeteren

LED verlichting is een type verlichting dat de laatste jaren steeds populairder is geworden vanwege de vele voordelen die het biedt. Een van de belangrijkste voordelen is de energiezuinigheid. LED verlichting gebruikt namelijk veel minder energie dan traditionele verlichting, zoals gloeilampen en halogeenlampen. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor mensen die hun energierekening willen verlagen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Daarbij is LED verlichting voor bedrijven en kantoren een uitstekende oplossing om het energielabel te verbeteren.

Energielabel C

Energiezuinige verlichting wordt ook steeds belangrijker in de bouwsector. Sinds 2015 is het verplicht om nieuwe gebouwen in Nederland met een energielabel C of hoger op te leveren. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven en particulieren overstappen op LED verlichting om aan deze eis te voldoen. Het hebben van een energielabel C betekent namelijk dat het gebouw relatief energiezuinig is en minder CO2-uitstoot veroorzaakt.

De rol van LED verlichting

Maar wat houdt een energielabel C precies in? Het energielabel van een gebouw is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder het energieverbruik en de isolatie. Het label wordt bepaald door een energieprestatieadviseur die het gebouw onderzoekt en een rapport opstelt. Een energielabel C betekent dat het gebouw relatief energiezuinig is, maar dat er nog ruimte is voor verbetering.

LED verlichting kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van het energielabel van een gebouw. Door het vervangen van traditionele verlichting door LED verlichting kan het energieverbruik aanzienlijk verminderd worden. LED verlichting is namelijk tot wel 80% energiezuiniger dan traditionele verlichting. Hierdoor kan het energieverbruik van een gebouw aanzienlijk verminderd worden en kan het energielabel verbeterd worden.

Vele voordelen

Naast het verminderen van het energieverbruik biedt LED verlichting nog meer voordelen. Zo gaat LED verlichting veel langer mee dan traditionele verlichting, waardoor er minder vaak lampen vervangen hoeven te worden. Ook is LED verlichting veiliger in gebruik omdat het minder warm wordt dan traditionele verlichting.

Al met al is LED verlichting een uitstekende keuze voor mensen die hun energieverbruik willen verminderen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Het is bovendien een goede manier om te voldoen aan de eis van een energielabel C of hoger voor nieuwe of bestaande gebouwen in Nederland. Door het vervangen van traditionele verlichting door LED verlichting kan het energieverbruik van een gebouw aanzienlijk verminderd worden en kan het energielabel verbeterd worden. Wilt u goed advies? LED Design Holland is de zakelijke specialist. Vraag eens een gratis lichtplan op maat aan!

https://www.leddesignholland.nl/