Blogger
Image default
Auto's en Motoren

Coating: bescherming op maat voor je auto

Een coating is een laag van synthetische polymeren die op de lak van een auto wordt aangebracht. Het doel hiervan is om de lak te beschermen tegen verschillende invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, zure regen, vogelpoep en krassen. Een coating biedt meer bescherming dan een wax of sealant en gaat langer mee.

Waarom zou je een coating moeten overwegen voor je auto? Ten eerste omdat het de lak beschermt tegen beschadigingen, waardoor de auto er langer als nieuw uit blijft zien. Ten tweede bespaar je op lange termijn op onderhoudskosten, omdat je minder vaak hoeft te poetsen en minder snel schade oploopt. Bovendien kan een professionele coating het lakoppervlak ook verbeteren, waardoor de kleur intenser wordt en de glans meer tot zijn recht komt.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het aanbrengen van een coating. Ten eerste is het duurder dan het aanbrengen van een wax of sealant. Ten tweede is het aanbrengen van een coating een tijdrovende klus die alleen door professionals moet worden uitgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een coating niet onverwoestbaar is. Het biedt weliswaar meer bescherming dan andere producten, maar het kan nog steeds beschadigd raken door bijvoorbeeld steenslag.

Bij detailing bedrijf Slikcar Detailing bieden we verschillende coatings voor verschillende doeleinden. Zo hebben we coatings die specifiek zijn ontwikkeld voor auto’s die veel buiten staan of voor auto’s die veel kilometers maken. Ook hebben we coatings die het lakoppervlak extra glad maken, waardoor vuil en water er makkelijker vanaf glijden.

Naast coatings bieden we ook PPF (Paint Protection Film) aan, wat een andere manier is om je auto te beschermen. PPF is een transparante folie die op de lak wordt aangebracht en die bescherming biedt tegen krassen en steenslag. Het voordeel van PPF is dat het makkelijker aan te brengen is dan een coating, en dat het goedkoper is. Het nadeel is dat het minder lang meegaat dan een coating en dat het soms zichtbaar is op de lak.

Kies je voor coaten of PPF? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur en je budget. Bij Slikcar Detailing kunnen we je helpen bij het maken van de juiste keuze. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

 

https://www.slikcardetailing.nl/