Blogger
Image default
Bedrijven

Aandachtspunten bij het kopen van een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel vormt een essentieel onderdeel bij het goed kunnen werken vanachter een bureau zonder fysiek ongemak te ontwikkelen, zoals rug, schouder of nekklachten. Hieronder enkele aandachtspunten bij het kopen van een goede bureaustoel om dit te voorkomen.

Verstelbare lendensteun

Een verstelbare steun is onmisbaar bij een goede bureaustoel. Door een ergonomische bureaustoel aan te schaffen, kies je simpelweg voor een bureaustoel die verstelbaar is op vele onderdelen, zoals de armleuningen, rugleuning en de hoogte. Ook een verstelbare lendensteun hoort hierbij. Deze lendesteun zorgt voor de optimale ondersteuning van je onderrug tijdens een (lange) werkdag. 

Ergonomisch gevormd ontwerp

Door te kiezen voor een ergonomisch gevormde bureaustoel via Scholtens Werkplek weet je zeker dat je kiest voor een bureaustoel die perfect verstelbaar en instelbaar is op jouw ideale zithouding. Denk er ook aan dat een bureaustoel de Europese NEN en NRP normen bezit, zodat je zeker weet dat deze stoel aan de geldende richtlijnen voldoet. 

Verstelbare armsteunen

Koop een bureaustoel met verstelbare armsteunen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je polsen, armen, schouders en nek optimaal ondersteund worden tijdens het typen op je computer of tijdens het werken aan je bureau. Je ellebogen dienen in een rechte lijn onder de schouders geplaatst te worden op de armsteunen, zodat je er zeker van bent dat je een goede houding aanneemt. Is dit niet het geval? Stel je armsteunen dan opnieuw in zodat je de juiste houding aan kunt nemen. 

Bureaustoelen testen

Ga naar een bureaustoelen winkel om verschillende soorten ergonomische bureaustoelen te testen. Zo kun je direct voelen welke bureaustoel voor jou fijn aanvoelt en welke functies en onderdelen er verstelbaar en/of instelbaar zijn. Kijk bijvoorbeeld ook of de stoel in lengte verstelbaar is. Als je namelijk erg klein of juist erg lang bent, is het ook van groot belang om de juiste zithoogte in te kunnen stellen, zodat je in een goede zithouding kunt werken. Ben je bang dat er onderdelen snel zullen verslijten bij veelvuldig gebruik? Kijk dan naar de losse bureaustoel onderdelen die verkrijgbaar zijn om dit eventuele probleem te kunnen verhelpen. 

Bekleding en stof

Kijk ook goed naar de stoelbekleding en de stof hierop. Heb je het snel warm? Kies dan niet voor een synthetische stof, waardoor je sneller gaat zweten en waarbij het zweet door de stofeigenschappen slechter wordt afgevoerd. Kies ook voor een zitvlak met fijn zittend schuim om je zitvlak en gehele lichaam juist te kunnen ondersteunen.