Blogger
Image default
Auto

Met een goede rijschool op weg naar jouw rijbewijs

Of je nou (bijna) 16 bent, 18 of al wat ouder, je bent dit artikel aan het lezen omdat je wil beginnen met rijlessen. Nu je de keuze eenmaal hebt gemaakt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk het gas in trappen en bij het CBR te horen krijgen dat je bent geslaagd voor je praktijk examen. Dat begint allemaal met de keuze voor een goede rijschool. Onze definitie van een goede rijschool is er een met een goede verhouding in prijs en kwaliteit, waar je dus waar krijgt voor je geld, een rijschool met vriendelijke en ervaren instructeurs die belang hebben bij jouw succes en vooruitgang. Hier een aantal tips waar je op moet letten, gebaseerd op een goede rijschool in Nieuwegein die voldoet aan al deze punten. 

De instructeur

Vraag een gratis proefles aan, waardoor je voordat je aan het traject begint weet wie jouw instructeur is. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat er een klik is, omdat je naar alle waarschijnlijkheid flink wat uren met elkaar in de auto moet gaan doorbrengen. Daarnaast zal het niet altijd in één keer lukken, waardoor het van belang is dat je leert van iemand die je aardig vindt. Op deze manier houd je plezier in het rijlessen. 

Wat houdt 1 rijles in?

Vervolgens moet je je gaan verdiepen in wat een rijles precies inhoudt. De prijzen kunnen bij verschillende rijscholen sterk verschillen, wat mede kan komen door het verschil in lesduur. Zo kan de lestijd van 1 rijles varieren van 45, 50 tot 60 minuten. Sommige rijscholen werken alleen met ‘dubbele’ lessen van anderhalf tot twee uur. Let er op dat hier de prijsverschillen dus ook in kunnen zitten. 

Wat kosten de lessen of lespakketten? 

Dit is iets wat je zelf gemakkelijk kunt uitzoeken. Alle rijcholen hebben hun prijzen zichtbaar op de website vermeld staan. Let er hier op wat een lespakket precies inhoudt en bespreek na de proefles hoeveel lessen of welk lespakket het beste bij jou past. 

Wat is het slagingspercentage van de rijschool?

De eerste selectie is vaak op basis van de prijs. Deze dien je natuurlijk te vergelijken met de kwaliteit. Wat is het slaginspercentage van de rijschool en wat zijn de ervaren van (ex)leerlingen? Vergelijk het slagingspercentage met het gemiddelde in Nederland. Een goedkope rijschool met een laag slagingspercentage is uiteindelijk een hele dure rijschool! 

De kwaliteit van de rijschool

De kwaliteit van de rijschool zit hem niet alleen in het slagingspercentage, maar ook in de kwaliteit van de lessen. Natuurlijk presenteert de rijschool zelf dit als zeer goed, maar ga dit ook na bij ervaringen en reviews op internet. Daarnaast zit de kwaliteit hem ook in de kwaliteit van de auto. Kies voor een rijschool die met moderne auto’s rijdt. 

In welke regio wil je lessen?

Vraag jezelf af in welke regio je wil lessen. Woon je in een klein dorp, houdt er dan rekening mee dat je ook veel buiten het dorp rond rijdt. Een bekende en rustige omgeving is makkelijker rijden, maar hier leer je niet voldoende. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de rijschool in Nieuwegein, heb je de mogelijkheid tot vele verschillende uitvalswegen en verkeerssituaties. 

Weer wat dichter bij je rijbewijs!

Zo, nu ben je weer een aantal kilometers dichter bij het behalen van je rijbewijs. Veel succes!