Blogger
Image default
Bedrijven

Een nieuw kantoor met metalen meubels

Indien je zoekende bent naar een set nieuwe meubels voor in huis of rondom de woning in Amsterdam, vraag je jezelf wellicht af waar je nou precies de voorkeur aan dient te geven metaal of hout? Beide soorten meubelen zijn razend populair en, indien deze van de juiste kwaliteit zijn, genoeg stevigheid en comfort bieden voor nog vele jaren. Het is daarom moeilijk om tussen beiden te kiezen.

Maar welke van de beide is nou precies beter? Metaal of houten meubelen? Metaal is natuurlijk duurzaam en kan hierdoor jaren meegaan, terwijl hout gevoeliger is voor schade. Laten we de lijst met voordelen eens opnoemen en mogelijke verbanden naast elkaar leggen. Lees daarom hieronder verder over de voordelen van metalen meubels. 

Metalen meubels zijn de afgelopen jaren immens gegroeid in populariteit. Wat niet alleen te maken heeft met de duurzaamheid maar ook datgene wat ze bieden. 

Eenvoudig te onderhouden

Meubels die van metaal gemaakt zijn, zoals een buitenkeuken staal, zijn gemakkelijker schoon te maken en absorberen geen chemicaliën voor het bestrijden van ongedierte zoals dat bij houten meubilair wel wil voorkomen. Het kan vrijwel elk reinigingsproduct handlen dat je ervoor wilt gebruiken. Metaal zal niet snel kromtrekken of vlekken vertonen door schoonmaakmiddelen. Zelfs op metalen meubelen kun je water gebruiken en heb je geen problemen, zolang het water maar niet te lang op de metalen delen van de meubelen blijft staan.

Robuustheid

Meubels die van metaal gemaakt zijn zoals een container ombouw, worden als robuuster gezien en vormen de lastdieren van de meubelindustrie. Het metaal kan namelijk een zware belasting aan en toch goed blijven functioneren. Dit maakt het perfect voor kinderen, zware doeleinden of groepsbelasting waarbij vele personen tegelijk gebruik maken van een meubel zoals op terrassen, bij evenementen of in musea of andere publieke omgevingen. Metalen meubelen zijn over het algemeen goed beschermd dankzij een coatinglaag, zodat ze bestand zijn tegen:

  • Sporen vloeistof zoals drank

  • Deuken

  • Zwaar en intensief gebruik

Prijs

Meubels die van metaal gemaakt worden zijn indien het van goede kwaliteit is, vaak duurder dan houten meubelen. Echter kunnen metalen meubelen zoals een picknicktafel staal maar liefst 10 tot 15 jaar langer meegaan dan de houten varianten. Dit maakt de grotere investering ten opzichte van hout weer goed. Tevens bieden verkopers of producenten van metalen meubelen vaak een garantie van 10 jaar of langer waardoor je als consument vele problemen als slijtage kunt afdekken. 

Verzamel je metalen meubels of heb je veel tweedehands meubelen? 

Een opslagruimte huren kan een oplossing zijn om meerdere meubels te bewaren. In een opslag kun je vele meubels verzamelen, waardoor een inboedel opslag van Huureenbox erg handig kan zijn.

Levensduur

Aangezien metaal een duurzaam materiaal is, zullen de kussen of andere stoffen waarschijnlijk eerder aan vervangen toe zijn dan de metalen constructie van de meubels zelf. Metalen meubelen zijn over het algemeen goed afgesloten en bieden daarom weerstand tegen vocht en corrosie.

Of het nou staal of aluminium is, het kan wel tot 30 jaar meegaan. Als je er maar goed voor zorgt, eventuele beschadigingen die roest uitnodigen weet te verhelpen, het metaal in de coating houdt en mogelijke stilstaande wateroppervlakken verwijderd van het metaal aangezien dit op de langere termijn roestvorming zal stimuleren. 

https://www.mkbbedrijvengids.nl/kantoor-en-metalen-meubels/