Blogger
Image default
Bedrijven

EMDR therapie

EMDR, ofwel: Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een vorm van therapie. Deze vorm van therapie is bedoeld voor mensen die last blijven houden van de effecten van een schokkende ervaring. Deze schokkende ervaring kan van alles zijn. Het is dan ook een belangrijke therapie om te leren hoe je om kunt gaan met de gevoelens die je hierbij hebt en hoe het je raakt in het dagelijks leven. EMDR therapie amsterdam kan een goede oplossing zijn als je nachtmerries hebt en merkt in je dagelijks leven dat je nog erg last hebt van iets dat je hebt meegemaakt.

 

Er zijn veel gebeurtenissen die een diepe indruk kunnen maken op het leven dat mensen hebben. Het is dan ook helemaal niet gek als je hier in je dagelijks leven nog vaak last van ervaart. Wel is het belangrijk om te zorgen dat je je beter gaat voelen bij deze gebeurtenissen en dat ze je minder raken. Het kan bijvoorbeeld dat je regelmatig flashbacks hebt van dingen die in het verleden zijn gebeurd. Er wordt in deze situatie vaak gesproken van een posttraumatische stress-stoornis. (PTSS) Dit kan erg lastig zijn en dit kan veel klachten oproepen die iemand misschien niet snel zou associëren met een psychische stoornis. Het kan helpen om te beginnen bij een psycholoog den haag en vervolgens door te zoeken naar een passendere oplossing.

 

Het kan altijd helpen om met iemand te gaan praten over dingen die je nog dagelijks lastig blijven vallen. Ook als je andere problemen hebt kan het verstandig zijn om met iemand te praten die er verstand van heeft. Het lijkt misschien alsof niemand op aarde kan begrijpen hoe jij je als persoon voelt, maar hier kun je je flink in vergissen. Er zijn altijd mensen die hetzelfde doormaken als jij en door met een psycholoog te praten kun je leren om hier mee om te gaan.