Blogger
Image default
Verbouwen

De voordelen van het huren van een hoogwerker

Wanneer je een klus op hoogte moet uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het schilderen van een huis, dan is het aan te raden dit niet met een ladder te doen. Het gebruik van een hoogwerker is dan natuurlijk vele malen praktischer. Omdat er ontzettend veel verschillende mogelijkheden zijn, hebben we een aantal voordelen voor het huren van een hoogwerker voor je op een rijtje gezet. Niet ieder bedrijf heeft namelijk de luxe dat ze er één in eigen beheer hebben. De kosten voor het aanschaffen wegen dan niet op tegen een hoogwerker huren voor het uitvoeren van klussen op hoogte.

Een hoogwerker is veiliger

Je kunt je wel voorstellen dat het niet heel erg veilig is wanneer je de nok van het dak moet schilderen en je dit doet op een metershoge ladder. Door gebruik te maken van een hoogwerker sta je niet alleen een stuk stabieler, maar is het ook vele malen veiliger. Daarbij komt ook dat je de hoogwerker vanaf je bak eenvoudig zelf kunt bedienen. Dus wanneer je een stuk naar links of rechts moet, dan is dit geen enkel probleem. Gebruik je een ladder, dan moet je er eerst helemaal van af en vervolgens weer op om bij de juiste plek te kunnen komen.

Je werkt veel sneller

Heb je een flink klus, waarbij je een hele gevel moet sauzen? Dan is het prettig dat je niet iedere meter de ladder af hoeft en vervolgens weer op hoeft. Door gebruik te maken van een hoogwerker, verplaats je jezelf niet alleen een stuk gemakkelijker omhoog en omlaag, maar ook naar links en recht. Dus ben je klaar, dan kun je gemakkelijk een stukje verder rijden, zodat je verder kunt op de plek waar je nog niet bent geweest. Daarbij komt ook dat je in de meeste hoogwerkers prima met twee of zelfs meerdere mensen kunt staan, waardoor je een stuk sneller en ook efficiënter kunt werken.

 

Goedkoper

Voor de meeste bedrijven is het vaak voordeliger om een hoogwerker te huren, dan er één te kopen. Allereerst is de investering enorm, waardoor je andere investeringen in je bedrijf misschien wel even on hold moet zetten. Ook is het vaak zo dat je een hoogwerker maar een paar keer per jaar nodig hebt. Het duurt daarom dan ook vaak te lang om te kosten terug te verdienen.