Blogger
Image default
Financieel

De vergrijzing en aanvullend pensioen

 

Aanvullend pensioen 2023 is een onderwerp dat veel mensen aan het denken zet. De vergrijzing van de bevolking, de stijgende levensverwachting en de lage rente maken het voor veel mensen steeds moeilijker om een gepaste pensioenvoorziening te hebben. Met de komst van aanvullend pensioen 2023 krijgen veel mensen de kans om hun financiële toekomst te verzekeren. 

 

Verhogen van pensioenpot 

Met aanvullend pensioen 2023 kunnen mensen hun pensioenpot verhogen. Je kunt ervoor kiezen om een deel van je loon te sparen en dit te investeren in een aanvullend pensioen. Hiermee kun je je pensioenpot opbouwen en je financiële toekomst verzekeren. 

 

Voordelen aanvullend pensioen

Aanvullend pensioen 2023 biedt ook enkele voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld je pensioenpot opbouwen met het geld dat je als werknemer ontvangt. Dit betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan de premie voor je pensioen. Daarnaast kun je je pensioenpot ook aanvullen met het geld dat je als werknemer ontvangt. Dit betekent dat je meer geld beschikbaar hebt voor je pensioen. Je kunt bijvoorbeeld je pensioenpot verhogen met de rente die je ontvangt op je spaargeld. Ook kun je je pensioenpot verhogen met de opbrengsten van beleggingen die je hebt gedaan. 

 

Aanvullend pensioen 2023 is dus een goede manier om je financiële toekomst te verzekeren. Je kunt je pensioenpot verhogen door te sparen en te investeren. Daarnaast kun je ook voordeel halen uit de rente die je ontvangt en de opbrengsten van beleggingen. Met aanvullend pensioen 2023 kun je je toekomstige financiële situatie verbeteren.

 

https://www.scildon.nl/aanvullend-pensioen/