Blogger
Image default
Zakelijk

Een aantal tips bij het aanschaffen van een pinapparaat

Als ondernemer heb je waarschijnlijk een droom en dat is mensen blij maken. Maar om dat te bereiken moet je veel doen. Zo moet je naar de Kamer van Koophandel, prijzen bepalen, boekhouding opzetten en het organiseren van de inkoop. Je weet waar je het voor doet en dat is klanten winnen, je eerste producten verkopen en je droom waarmaken. Het levert ook echt iets op als je klanten daadwerkelijk gaan betalen. En daar komt het volgende bij kijken: een mobiel pinapparaat kopen.

Eisen voor het kiezen van een juiste pinapparaat

Ben je een kleine ondernemer dan kun je het beste kiezen om een mobiele pinapparaat aan te schaffen. De vaste betaalautomaat uit de supermarkt heeft een vast abonnement met hoge kosten. Voor supermarkten is het belangrijk dat de apparaten integreren met voorraadbeheer maar bij de meeste kleine ondernemers uit het MKB is dit niet nodig. Mobiele pinapparaten zijn wat dat betreft een stuk klantvriendelijker en handiger. Niet iedereen doet tenslotte zaken met een winkel met vaste toonbank. Kies je voor een mobiele pinapparaat dan kan je de kassa letterlijk naar je klanten toe brengen. Klanten hoeven niet naar binnen te lopen en dat maakt het afrekenen een stuk prettiger.

Is het beter om een pinapparaat te kopen of te huren?

Als ondernemer zal je waarschijnlijk veel maandelijkse kosten hebben voordat je ook nog maar één klant binnen krijgt. Is je bedrijf seizoensgebonden dan wil je liever in het laagseizoen niet van deze maandelijkse kosten gebruik maken. Vroeger kon je heel makkelijk een pinapparaat huren, maar tegenwoordig is dat niet meer de moeite waard. Dat komt omdat pinapparaten tegenwoordig een stuk voordeliger zijn geworden. Je kunt namelijk al een mobiel pinapparaat kopen voor minder dan 20 euro. Verder betaal je alleen nog transactiekosten als je iets verkoopt. Je hebt geen verzekering nodig, geen beheer van een huurcontract en je hoeft het apparaat ook niet terug te sturen. Koop je een pinapparaat dan heb je geen gedoe en geen vaste kosten.

Waar meer op letten bij aanschaf van een pinapparaat

Je nieuwe pinapparaat moet diverse soorten betalingen accepteren. Je wilt daarnaast dat het apparaat een betrouwbare verbinding heeft om het verwerken van de betalingen. Wil je zaken doen over de grens dan is het verstandig om te controleren in welke landen het pinapparaat precies werkt. Ook is het belangrijk om naar het ontwerp van het pinapparaat te kijken. Hoe ziet het er precies uit, is het eenvoudig schoon te maken, hoe zit het met de interface en werkt het handig voor jou en je klanten?