Blogger
Image default
Sport

Crosstrainer vs hometrainer: wat pas het best bij mij?

Hometrainers en crosstrainers zijn populaire soorten fitnessapparatuur. Deze twee toestellen hebben duidelijke verschillen, maar hebben ook een aantal overeenkomsten. Hometrainers en crosstrainers zijn ideaal voor thuis als het buiten slecht weer is.

Als u uw lichaamsconditie wilt opbouwen, bezig wilt blijven of wilt afvallen, is er geen aan te wijzen die beter of slechter is. Beide trainingsmachines zijn goede keuzes. Maar moet je nou gaan voor een crosstrainer of hometrainer? In dit artikel zijn de overeenkomsten en verschillen tussen hometrainers en crosstrainers uitgelicht, waardoor jij de keuze kunt maken.

Hoe werkt een hometrainer?

Hometrainers worden vaak thuis gebruikt en zijn een makkelijke manier om een aantal spieren in je onderlichaam te trainen. Met een hometrainer kun je dezelfde fietsoefeningen doen die je op een “gewone” fiets doet. Dit maakt de hometrainer tot een zeer handig fitnessapparaat waar iedereen mee aan de slag kan, ongeacht je startniveau. Hometrainers worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder fit worden, om te revalideren of gewichtsverlies. Hometrainers zijn geweldig voor mensen met die beperkte zijn in hun mobiliteit, omdat je zittend traint en de draaiende beweging de gewrichten weinig belast. Voor mensen met beperkte mobiliteit zijn er verschillende hometrainers met een lage instap die zonder problemen kunnen op- en afstappen. Hometrainers bieden ook voldoende opties voor mensen met beperkte mobiliteit of mensen in een goede fysieke conditie, zoals hometrainers om af te vallen, fietsen om calorieën te verbranden en meer.

Hoe werkt een crosstrainer?

Met een crosstrainer kunt u uw lichaamsbouw versterken, calorieën verbranden en gewicht verliezen. Een voordeel van trainen op een elliptische crosstrainer is dat je een volledige lichaamstraining krijgt. Op een elliptische crosstrainer gebruik je je hele lichaam, wat betekent dat je veel verschillende spieren tegelijk gebruikt. Gebruik je onderlichaam in een cirkelvormige of cross-country-achtige beweging die kracht vereist in je benen, hamstrings en bilspieren. Je rompspieren heb je nodig om een ​​stabiele houding aan te houden. Tot slot activeer je je armspieren, borstspieren en rugspieren bij het bewegen van de handvatten. Wanneer je traint op een crosstrainer is er weinig kans op blessures omdat je gewrichten worden ontlast. Omdat trainen op een crosstrainer veel intensiever is dan op een hometrainer, is enige basisconditie aan te raden.

Wat past bij mij?

Een hometrainer is aan te raden wanneer u wilt zitten en focus wilt leggen op uw benen, wilt afvallen of te revalideren. Een crosstrainer is aan te raden wanneer u uw hele lichaam wilt trainen, uw conditie wilt versterken of spier of wil bouwen. Met beide fitnessapparaten kunt u afvallen en een conditie opbouwen. Wat er bij u past is aan u.